RegionaalSport

WTOC niet in staat ‘t Fean ’58 punten af te snoepen

Voorafgaand aan de wedstrijd werd één minuut stilte gehouden. Erelid Binne Katsma was overleden. Jarenlang heeft hij zich belangeloos ingezet voor WTOC.

Een zwaar gehavend, door vele blessures en ziekte, WTOC moest het opnemen tegen de koploper. Het lukte WTOC wonderwel om gelijke tred te houden met it Fean 58. De eerste kans was voor it Fean 58, de kopbal van Harm Vrij ging naast. WTOC kreeg een geweldige kans uit een voorzet van Jilles Bosma, maar helaas schoot Tedo De Bruin in het zijnet. Jitse Keizer mikte naast het doel.

In de 33e minuut kreeg it Fean 58 wel heel gemakkelijk de kans om op voorsprong te komen. Een valpartij tussen Jan Smid en een aanvaller werd als een overtreding beoordeeld en de bal ging op de stip. Andre van der Molen liet Fokke Zijlstra kansloos. 0-1. Twee minuten later was het 0-2 Jens Hamstra was de schutter.

Toen leek het doek voor WTOC gevallen. Ze bleven met veel inzet strijden maar konden in de voorhoede geen vuist maken. Hadden ze nog geloof in een betere stand dan was de 50e minuut de domper. Andre van der Molen maakte er 0-3 van. WTOC kon niet veel meer doen dan tegenhouden wat redelijk lukte. Trainer Oane Westra gunde de wissels ook de nodige minuten. Jilmer Dijkstra en Erik Jan Dijkstra maakten plaats voor Auke Kamstra en Dennis Postma. Hij liet ook de pas 16 jarige Han Vo debuteren in de hoofdmacht, hij verving Sytze de Boer.

Komende Zaterdag komt Grijpskerk op bezoek, ook dan zal WTOC de nodige spelers missen.

Verslag: Wierd Kooistra/Foto’s: Jantsje Wiersma