WTOC pakt belangrijke winst tegen FC Leo

OUDWOUDE – In een wedstrijd waarin het beeld vooral door de wind werd bepaald wist WTOC een belangrijke zege te boeken. Met de wind mee wist men voor de rust twee doelpunten te maken. Na rust wilde FC Leo dit recht zetten maar leek het verzet te breken na de 3-0. In de slotfase leek het toch nog spannend te worden, maar het bleef bij twee tegentreffers, waarmee de eindstand op 3-2 werd bepaald.

Jaap de Bruin liet in de openingsfase de bedoelingen van de thuisclub zien. Een hard schot ging net naast het doel. Door de wind was het moeilijk om tot goed voetbal te komen en een goed voorbeeld was hier het eerste doelpunt van. Robert Kuipers schoot een bal van eigen helft naar voren en zag tot zijn eigen verbazing de bal over de doelman in het doel stuiteren. Een mooie opsteker, die vijf minuten later een vervolg kreeg. Sipke Bijlstra kwam mee op en wist met een afstandsschot het bal in het net doen belanden. Met deze 2-0 voorsprong werd ook de kleedkamer opgezocht.

Een andere wedstrijd zo werd in de rust al aangegeven en FC Leo liet dat ook direct zien. Een enorme pegel werd fantastisch uit het doel getikt door Geoffrie Hoiting. WTOC wist in deze tweede helft zich wel een paar keer goed uit de druk van FC Leo te voetballen. Jaap en Tedo de Bruin kwam beide een teen te kort om te kunnen scoren. Klaas Bosma wist uit een vrije trap wel het gaatje te vinden en leek het duel op slot te schieten. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd leek FC Leo een doelpunt voor de statistiek te scoren, maar toen in blessuretijd de 3-2 ook nog op het bord kwam leek het nog spannend te worden. De scheidsrechter van dienst vond het toen echter genoeg en beëindigde het duel. WTOC kon met drie belangrijke punten de kleedkamer opzoeken.