RegionaalSport

WTOC raakt de koppositie kwijt

MINNERTSGA – WTOC  de kersverse 1e periodekampioen tegen de nummer twee Minnertsga. Op voorhand een mooi affiche voor een goede pot voetbal. De eerste kans was voor WTOC,  slecht uittrappen van doelman Jorn Helder waardoor Erik Jan Dijkstra de bal kon onderscheppen helaas voor WTOC ging zijn schot naast. WTOC had het beste van het spel. Dit resulteerde in een aantal kansjes. Helaas geen doelpunt.

Zo werden pogingen van Jilles Bosma en Erik Jan onschadelijk gemaakt. Aant Keizer was dicht bij een doelpunt zijn schot werd van richting veranderd en leverde slechts een hoekschop op. WTOC drong het laatste gedeelte van de eerste helft steeds meer aan en hield Minnertsga in een wurggreep. Minnertsga kwam niet verder dan een kopbal op doel.

De tweede helft moest gezien het spelbeeld wel een voorsprong opleveren. Ook nu kreeg WTOC mogelijkheden om de score te openen. Klaas Bosma schoot net naast. Hoge voorzetten waren steevast een prooi voor de boomlange keeper Jorn Helder. Nyckele Smeding werd gewisseld en Arend Castelein kwam hem vervangen. Hij stond koud in het veld en kreeg al zijn eerste kans hij kopte recht in de handen van de keeper. Jitze Keizer kon zijn inzet ook niet bekronen met een doelpunt. Plotseling sloeg het noodlot toe.

De eerste kans voor Minnertsga leverde meteen een doelpunt op. Rein Siebe Faber scoorde de 1-0. Heine de Bruin kwam Tedo de Bruin vervangen. WTOC rechtte de rug en wilde koste wat kost niet verliezen. Minnertsga kwam wel heel goedkoop aan een 2-0 voorsprong. Zowel vriend of vijand had buitenspel geconstateerd helaas was scheidsrechter J.J.A.M. Vonk een andere mening toegedaan en kende het doelpunt goed. WTOC kwam nog terug tot 2-1. Sybren Bosma wilde niet onderdoen voor broer Jilles die vorige week uit een hoekschop rechtstreeks scoorde en evenaarde dit huzarenstukje. WTOC kreeg duidelijk te weinig. Zaterdag de burenstrijd tegen Kollum.