WTOC en RWF delen de punten

OUDWOUDE – WTOC speelde na de prima start van vorige week tegen Wykels Hallum de thuiswedstrijd tegen RWF. Dit team had de eerste twee wedstrijden gelijk gespeeld. Ook nu stond er na 90 minuten weer een gelijke stand op het bord. Gezien het spelbeeld een terechte uitslag.

De thuisclub begon goed aan de wedstrijd. De vrije ruimte werd goed gevonden en een paar kleine kansjes waren het resultaat. De mooiste was voor Jitse Keizer maar hij zag zijn inzet via de lat overgaan. Daarna nam RWF het initiatief over. Geoffrie Hoiting wist zijn doel echter schoon te houden en zo leken beide teams met 0-0 de kleedkamers op te zoeken. Toen was daar Jilles Bosma die door de laatste linie wist te snijden en in de zestien onreglementair werd gestuit. Strafschop. RWF keeper Otmar van der Toorn wist de inzet van Berend Jan Prins te stoppen maar de rebound die de goalie moest toestaan werd door de aanvoerder van WTOC attent afgerond. Na de rust ging RWF op zoek naar de gelijkmaker. Tot echt grote kansen leidde dit echter niet. De verdiende gelijkmaker kreeg men echter wel. Vijf minuten voor tijd werd Rene van der Wier in de zestien uit balans gebracht en de toegekende elfmeter werd door dezelfde speler koelbloedig in de touwen geschoten. De 1-1 werd ook de eindstand, ondanks nog een mooie poging van invaller Sybren Bosma, die net onder de lat vandaan getikt kon worden door de RWF doelman. Volgende week speelt WTOC de uitwedstrijd bij FC Leo.