WTOC sleept de overwinning uit de strijd

RIJPERKERK – WTOC mocht zaterdag aantreden tegen de gedeelde koploper in de derde klasse B, V.V. Rijperkerk. Op voorhand een pittige uitdaging en niets bleek minder waar. Na 90 minuten stond de stand 1 – 2 op het scorebord. De ploegen waren over de hele wedstrijd goed aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk was WTOC het die de drie punten mee nam naar Oudwoude. Gezien het hele spelbeeld was dit verdiend. Rijperkerk stemde er mee in dat ze te weinig hebben gebracht deze middag.

Het eerste kwartier was rommelig van beide kanten. Veel gebeurde er niet. Goed druk zetten van Rijperkerk maakte het voetballen voor WTOC lastig. Mark Hendriks kreeg een uitgelezen mogelijkheid, maar hij schoot hoog over. Een vrije trap van Anne Epema in de 20ste minuut raakte de paal, omdat de baan van het schot werd veranderd door een verdediger van WTOC. Na 25 minuten kreeg WTOC meer grip op de wedstrijd, omdat het druk zetten van Rijperkerk minder effectief werd gedaan. Dit leidde tot kansjes, maar meer dan speldenprikjes waren het niet.

De tweede helft was een ander verhaal. In de 51ste minuut zorgde Jaap de Bruin voor de 0 – 1. De altijd gretige Jaap jaagde goed door op de keeper na een terugspeelbal van de Rijperkerk verdediging. Dit resulteerde in een enorm knullige situatie, wat er voor zorgde dat Jaap de bal binnen kon lopen. Rijperkerk leek niet aangeslagen en zocht direct de aanval. Met succes. De gelijkmaker stond een kleine 10 minuten later op het scorebord. Rutger Bosch kon vrijstaand inkoppen na een goede corner van Anne Epema. De in goede vorm verkerende WTOC keeper Geoffrie Hoiting had geen antwoord op de keiharde kopbal.

Rijperkerk rook bloed, maar niets bleek minder waar. Een paar luttele minuten later kwam WTOC weer op voorsprong.  Doordat Rijperkerk te ijverig de 2 – 1 zocht, maakte WTOC door middel van een counter de 1 – 2. Een fantastische dribbel van Sybren degradeerde de verdedigers van Rijperkerk tot pionnen. Sybren vond Jaap de Bruin die goed positie had gekozen. Met een bekeken schot in de rechterhoek zorgde hij voor zijn tweede goal. Dit feit onderstreept de goede vorm waarin Jaap de afgelopen weken verkeert.

1 – 2 achterstand. Een stand die niet in de planning van Rijperkerk lag. Net als bij de 0 – 1 werd ook nu de druk op de W.T.O.C. goal opgevoerd. Een periode in de wedstrijd die veel strijd opleverde. Met nog 25 minuten op het scorebord kwam W.T.O.C. met 10 man te staan. Nyckele Smeding incasseerde zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. W.T.O.C. zakte in en focuste zich op het behouden van de voorsprong. Het doordrukken van Rijperkerk had geen grote kansen tot resultaat. Van beide kanten, want de W.T.O.C. aanvallers wachten sluw op hun counterkansjes. Van Rijperkerk zijde kopte Mark Hendriks de bal op de paal en Joris Bakker schoot van dichtbij hoog over. Van W.T.O.C. zijde werd een goal van Sybren Bosma afgekeurd wegens buitenspel en ook goalgetter Jaap de Bruin strandde in een 1 op 1 situatie. Zijn schot vloog over.

Beide ploegen kwamen niet meer tot scoren. In de 95ste minuut vond scheidsrechter Obbink het welletjes en floot af. W.T.O.C. laat zien dat ze in goede vorm zijn en dat zelfs uit bij de koploper punten vallen te halen. Dit is een compliment voor het hele team die elke week weer laat zien dat ze grote stappen hebben gemaakt in vergelijking met de prestaties in de derde klasse van 2 jaar geleden. Volgende week staat O.N.T. thuis op het programma.