WTOC speelt met lef en wint

OUDWOUDE – Hardegarijp heeft het traditioneel lastig in Oudwoude. En ook deze zaterdag was het niet anders. Een van de favorieten in de derde klasse B moest deze middag haar meerdere erkennen in een met plezier en vol energie spelende thuisclub. Op de 3-1 overwinning was dan ook weinig af te dingen en daarmee steeg WTOC naar een tweede plaats op de ranglijst en doet het volop mee in de derde klasse B.

Hardegarijp begon goed aan de wedstrijd en wist in de openingsfase het balletje goed rond te laten gaan. Echter tot grote kansen kwam het niet en WTOC wist steeds meer druk op de speler met bal te krijgen. Daarmee kreeg WTOC langzaam aan een belangrijke rol in deze wedstrijd. Vooral op het middenveld werd zo nu en dan prima combinatievoetbal gespeeld. Tedo de Bruin werd uit een dergelijke mooie driehoek vrijgespeeld voor de doelman van Hardegarijp, maar deze wist als winnaar uit dit duel te komen. Op een werkelijk schitterende vrije trap van Jitse Keizer had doelman Oosterhuis echter geen antwoord en zo stond na 25 minuten de 1-0 op het scorebord. Hardegarijp was duidelijk even aangeslagen, maar kwam toch na 35 minuten weer op gelijke hoogte. Rick de Groot liet zijn klasse zien door met een prachtige voetbeweging twee WTOC verdedigers in het bos te sturen en daarna ook doelman Geoffrie Hoiting kansloos te laten. Deze kreeg even later hulp van de paal, waardoor met een 1-1 de rust werd opgezocht. In de tweede helft gingen beide teams vol voor de aanval en het publiek kreeg dan ook een wedstrijd voorgeschoteld, waarin alles zat beleving, voetbal, emotie en doelpunten. Eerst was het Jilles Bosma die door Berend Jan Prins werd weggestuurd, zijn directe tegenstander vakkundig afschudde en heel koelbloedig in de een tegen een met de gasten doelman bleef, 2-1. Hardegarijp probeerde met het inbrengen van verse aanvallers toch nog een gat in de WTOC muur te slaan. Maar deze stond vandaag als een huis en de uitvallen waren dreigend. In de slotfase wist het team van Martin Brandsma in zo’n tegenstoot aan alle onzekerheid een einde te maken. Een prima aanval over de rechterkant kwam bij aanvoerder Berend Jan Prins, deze controleerde de bal en schoot de bal kiezelhard in het net. Grote vreugde bij de thuisclub die een mooie overwinning kan bijschrijven en daarmee met een goed gevoel naar de bekerkraker gaat van a.s. dinsdag in en tegen Harkemase Boys, aanvang half acht.

Foto’s:  Jantsje Wiersma