WTOC trekt aan het langste eind

OUDWOUDE – Op voorhand een mooie wedstrijd op het programma. WTOC de nummer 4 van de ranglijst nam het op tegen Berlikum de nummer 6 van de ranglijst. Het verschil tussen de ploegen was slechts 1 puntje. De inzet was een positie in de subtop om zo wat losser te komen van de grote middenmoot in de 3e klasse B. Beide teams misten de nodige spelers door blessures. Hierdoor kregen Erik Bruinsma en Robert Kuipers de kans om zich te bewijzen in de achterhoede. Door de blessure van Nyckele Smeding werd Jilles Bosma teruggehaald naar het middenveld en daardoor schoof Aant Keizer door naar de voorhoede.

Nadat pupil van de week Tibo van der Naald de bal tegen de touwen had gewerkt floot scheidsrechter J. Muitjens voor de start van de wedstrijd. Beide teams probeerden druk te zetten op de defensie van de tegenpartij, wat resulteerde in een hoop lange ballen. Het was erg druk op het middenveld waardoor het lastig werd om echt goed te voetballen. De eerste tien minuten van de wedstrijd was Berlikum feller en vaak de 2e bal wist te winnen. Dit resulteerde verder niet tot grote kansen voor de uitploeg. WTOC nam in de 11e minuut de voorsprong. De keeper van Berlikum had al een aantal doeltrappen totaal verkeerd geraakt en nu kwam deze bal recht bij Jilles Bosma in de voeten. Jilles controleerde de bal snel en stuurde met een goede pass Aant Keizer weg die vervolgens goed het overzicht bewaarde en Jaap de Bruin een niet te missen kans bood 1-0. Je zou verwachten dat WTOC wat makkelijker zou gaan voetballen na deze goal maar kon de bal moeilijk in de ploeg houden. Berlikum drong na de goal direct meer aan, kreeg een paar minuten de goal meteen een grote kans maar keeper Geoffrie Hoiting kon dit voorkomen met een goede redding. In de 24e minuut was het wel raak voor Berlikum. Een lange peer naar voren van achteruit wordt niet goed beoordeeld door de verdediging van WTOC. Keeper Geoffrie en Erik Bruinsma lopen elkaar eigenlijk in de weg, waardoor de bal plots voor de voeten van Patrick Nauta valt die wel raad weet met dit buitenkansje 1-1. Na deze goal een periode waarin weinig gebeurt hoewel Berlikum feller is en meer duels wint. Berlikum krijgt nog 1 grote kans voor rust, gelukkig voor WTOC zonder succes. Na deze kans bijt WTOC wat meer van zich af en komt wat meer in de wedstrijd. Vlak voor rust word Jaap de Bruin in een 1 tegen 1 duel tegen de grond gewerkt. Volgens de prima leidende scheidsrechter was dit reglementair, al leek er iets meer aan de hand. De ploegen zochten de kleedkamers op met een 1-1 ruststand. Hierin gebeurde wel iets heel opmerkelijks. WTOC had het lastig met de corners van Berlikum en trainer Oane Westra adviseerde keeper Geoffrie Hoiting om meer bij de 2e paal te gaan staan en markeerde het gebied met stift. Op dit moment kwam Geoffrie in actie, pakte de stift gulzig uit de handen van de trainer en kwam met ‘’de vuistegel’’. Er werd een denkbeeldige cirkel getrokken in het 5 metergebied van paal tot paal en dit was de keeper zijn gebied. Hij eindigde met de woorden: ‘’ Het is eigenlijk heel simpel ‘’.

Na de rust zagen we een ander WTOC. De ploeg was gretiger en wonnen veel meer de 2e bal. Van hieruit kwam het voetbal ook terug in de ploeg. Al was de 1e kans van de 2e helft nog voor Berlikum was het in de 55e minuut raak voor WTOC. Tedo de Bruin bracht met een heerlijke steekpass broer Jaap in stelling. 1 op 1 met de keeper faalde Jaap niet en schoof de bal beheerst in de hoek 2-1. Meteen hierna probeerde Berlikum de gelijkmaker te forceren en kreeg hier nog 2 goede kansen voor. De eerste werd uitstekend gepareerd door keeper Geoffrie en WTOC mocht van geluk spreken dat Berlikum vanaf 5 meter het presteerde om de bal naast het doel te plaatsen. In de 60e minuut kwamen Nyckele Smeding en Bartele Nicolai in het veld voor Tedo de Bruin en Robert Kuipers. Met wat verse krachten kreeg WTOC meer grip op de wedstrijd. Er gebeurde een hele tijd vrij weinig. WTOC liet de bal gaan proberende de wedstrijd te beslissen en de tank leek leeg bij de spelers van Berlikum. Er mag ook een zeker Kelderklasse moment genoteerd worden in deze wedstrijd. Aanvoerder Berend Jan Prins schoot vorige week fantastisch een vrije trap raak vanaf 30 meter. Deze poging vanaf 35 meter had een andere uitkomst. Er word gezegd dat de bal nog steeds niet is gevonden. 10 minuten voor tijd kon WTOC de wedstrijd beslissen Jaap de Bruin kon zijn prima spelende wedstrijd bekronen met een hattrick maar faalde 1 op 1 met de keeper. WTOC hield direct goed druk op de bal en waren direct weer in balbezit. Sybren Bosma had de bal aan de voet en werd binnen de beruchte lijnen naar de grond gewerkt. De verdediger kreeg hiervoor zijn 2e gele kaart en kon gaan douchen. De toegekende strafschop werd onberispelijk ingeschoten door Berend Jan Prins 3-1. Hiermee was de wedstrijd beslist. WTOC kon nog verder uitlopen als ze de counters beter hadden uitgespeeld, maar dan was de uitslag wel erg geflatteerd geworden. Al met al een geweldige team prestatie van de mannen van trainer Oane Westra die de winterstop in gaan met een keurige 4e plaats.