RegionaalSport

WTOC verliest in blessuretijd van SC Berlikum

BERLIKUM – De mannen van WTOC zullen een wrange nasmaak over hebben gehouden aan de 2-1 verlies partij uit bij Berlikum. In een wedstrijd die geen echte winnaar verdiende was het uiteindelijk SC Berlikum die de drie punten in de blessuretijd thuis hield.

De wedstrijd begon met een licht overwicht voor Berlikum. Er waren speldenprikken, maar geen echte kansen. Toch was het WTOC die na 10 minuten brutaal de voorsprong nam op sportcomplex “De Koekoek”. De goal viel vanuit het niets. Rechtsback Erik Bruinsma stormde op langs de rechterflank, zag dat de keeper te ver uit zijn goal stond en schoot van een dikke 30 meter de bal in de linkerbovenhoek. Zijn eerste goal in het eerste elftal, en wat voor één.

Berlikum wist dat er meer moest gebeuren dan ze tot dusver hebben laten zien. Hun antwoord: WTOC keeper Geoffrie Hoiting flink aan het werk zetten. Met twee katachtige reddingen wist hij de 0-1 voorsprong te behouden. In de 21ste minuut moest hij toch echt buigen. Door minder goede dekking van de WTOC defensie werd de kopbal van Frederik van de Meij gepromoveerd tot doelpunt.

Het restant van de eerste helft golfde het spel op en neer. Geen ploeg had het overduidelijke overwicht. Kansen waren er, over en weer. De grootste kwam aan de kant van WTOC. Het schot van WTOC middenvelder Jilles Bosma scheerde langs de deklat.

In de tweede helft stond WTOC qua organisatie een stuk beter. Dit leidde tot minder kansen van Berlikum. WTOC probeerde door te drukken, wat tot enkele kansen leidde. Een kopbal van invaller Arend Castelein werd sterk gepareerd door Berlikum keeper Sjouke Veenstra. WTOC aanvaller Jaap de Bruin kreeg zijn tweede gele kaart en mocht vroeg gaan douchen. Kort daarna speelde Berlikum met 10 man, na een minder sportieve overtreding op Klaas Bosma. Voor de rest gebeurde er niet echt iets noemenswaardigs. De wedstrijd leek dood te bloeden en te eindigen in een gelijkspel. Het was Ruben Eijzenga die anders deed beslissen. In de blessuretijd schoot hij vanaf rand 16 de bal over de WTOC goalie. Ontlading alom, want dit betekende dat Berlikum op koers lag voor de periode. Na de goal was er te weinig tijd voor WTOC om te herstellen van de tegengoal.

De deksel op de neus in de blessuretijd. Zoals vaker dit seizoen zit het venijn hem vaker in de staart. Behoorlijk jammer. Zeker aangezien het duel tussen VIOD en AVC gestaakt is door wanordelijkheden. Na vanmiddag heeft WTOC nog steeds geen duidelijkheid. Juist daarom is het jammer dat de mannen van WTOC geen punt mee naar huis hebben genomen. Het is afwachten wat de KNVB doet met de wedstrijd tussen VIOD en AVC. In het geval van de wedstrijd afmaken zal VIOD 3 keer moeten scoren in een kwartier tijd.  Tijd zal het leren. Feit is wel dat dit WTOC dit seizoen in een bijzondere positie zit.

Tot slot, door de winstpartij is Berlikum periodekampioen, waarvoor onze felicitaties.

Foto’s : Jantsje Wiersma