WTOC verliest topper

GRONINGEN – Wie had dat gedacht aan het begin van het seizoen. WTOC actief in een heuse topper. Een strijd om de eerste plaats. Het zullen niet veel in de glazen bol voorspeld hebben, maar afgelopen zaterdag kon de formatie van Martin Brandsma inderdaad koploper worden. De teleurstelling was dan ook groot toen Gronitas de drie punten thuis wist te houden door in de 90 e minuut de 2-1 binnen te koppen. WTOC kon zich alleen verwijten dat het deze wedstrijd, ondanks dat het de bovenliggende partij was, niet in doelpunten wist om te zetten.

In het eerste half uur liet WTOC zien dat het dit seizoen voetballend meer dan meekan in de derde klasse. Koploper Gronitas kon niet meer dan achter de tegenstander aanlopen en moest met overtredingen de blauw gelen afstoppen. Een van de overtredingen leidde tot een vrije trap, die in tweede instantie door Berend Jan Prins gepromoveerd werd tot doelpunt. Na een half uur wist Gronitas met haar lange spelers iets beter in de wedstrijd te komen. Alleen in het luchtgevecht moest WTOC deze middag haar meerdere in de tegenstander erkennen en hier kwam ook de gelijkmaker uit. Een vrije trap werd ingebracht en Tedo de Bruin kopte onder druk ongelukkig de bal in eigen doel. Een tegenslag voor de gasten.

In de tweede helft zette WTOC een tandje bij, Gronitas moest achteruit, maar deed dit met verve. De verdediging van de thuisclub zag steeds dreigende aanvallers op zich afkomen, maar voor de zestien wist men deze steeds onschadelijk te maken. WTOC kon de juiste man in de laatste pass niet vinden en dus leek deze wedstrijd op een gelijkspel af te gaan. Tot de 90e minuut. Gronitas was ook al lang blij met een punt. Kreeg nog een gele kaart voor tijdrekken, maar een lange bal werd WTOC toch nog noodlottig. Een verkeerde inschatting achterin gaf Sjors van Meeren de kans om de lange bal van achteruit in het net te koppen en zo drie gesteelde punten in eigen huis te houden. Voor WTOC was de teleurstelling groot, maar als het team in een topper de lakens kan uitdelen, zoals deze middag, dan komt de kans op een hoge positie wellicht nog een keer.