WTOC wint verdiend van Rottevalle

OUDWOUDE- De derde klasse B is elke week weer een verrassing. WTOC verloor vorige week verrassend van FC Leo en Rottevalle moest haar meerdere erkennen in VIOD.

Beide teams waren dan ook gebrand op de punten. Rottevalle begon goed, maar WTOC liet deze middag zien als team veel verder te zijn. De 2-0 overwinning deed niks aan het spelbeeld af. WTOC was deze middag scherper en doet daarmee goed mee in de derde klasse B.

Beide teams kennen elkaar goed. En dus was de beginfase veelal een strijd op het middenveld. Rottevalle leek hier in de beginfase het beste mee om te gaan. Maar aanvoerder en animator van WTOC dacht daar anders over. Met een magistrale lob verschalkte Berend Jan Prins Rottevalle keeper Riekele Borger. Rottevalle was duidelijk van slag, WTOC regeerde, maar de score veranderde niet.

Na de rust ging de thuisclub niet de voorsprong verdedigen, maar ging op zoek naar de 2-0. Robert Kuipers kreeg daarvoor de uitgelezen kans. Alleen voor de Rottevalle goalie zag de verdediger zijn inzet net naast de paal gaan. Tedo de Bruin toonde minder clementie. Nog geen minuut later scoorde de aanvaller onberispelijk de 2-0. Daarmee was het laatste half uur van deze wedstrijd ingekleurd. Rottevalle moest in de aanval om nog een gelijkspel uit het vuur te spelen. Het lukt het team van Jan ten Hage niet.

WTOC was deze middag gewoon sterker, hield de controle over de wedstrijd en zag goede kansen van Jilles Bosma en Jaap de Bruin gered worden door keeper Riekele Borger. Toch moest WTOC keeper Geoffrie Hoiting in de slotfase aan de bak om niet het geloof van de gasten terug te brengen. Een magistrale reactie bracht de bal buiten de palen en daarmee was de winst voor WTOC binnen.