WTOC wint verrassend bij Wykels Hallum

HALLUM – Voor beide teams was het deze zaterdag de opening van de competitie. Voor WTOC een op voorhand lastige opponent. Immers in de twee laatste edities in Hallum kon nooit een vuist gemaakt worden en moesten de drie punten in Hallum achtergelaten worden. Hoe anders ging het deze middag. WTOC was in een zeer boeiend duel het meest effectief en nam met een 2-5 winst de drie punten mee naar Oudwoude.

Beide teams konden op  volle oorlogssterkte aantreden. Na de afgelasting van vorige week was het voor beide trainers spannend hoe hun team aan de competitie zou beginnen. Het was van beide kanten een spervuur van aanvallen. Het spel golfde op en neer en vanaf de eerste minuut was het op het puntje van de bank. Het was WTOC dat de score na vijftien minuten wist te openen. Tedo de Bruin veroverde de bal, bediende broer Jaap en de spits was alleen voor doelman Van der Meer ijzig kalm, 0-1. Het veranderde niks aan het spelbeeld. Bijna teams bleven het doel van de tegenpartij bestoken, maar wederom was het WTOC die het vizier scherper had. Weer was het Jaap de Bruin, die nu uit een schitterende aanval via Jitse Keizer en Berend Jan Prins het eindstation was, 0-2. Wykels Hallum gaf niet op, bleef het doelpunt zoeken en WTOC moest in de laatste tien minuten voor de rust verder achteruit. De oplossing werd niet meer gevonden en de 1-2, ook al kwam die ongelukkig tot stand, kwam niet uit de lucht vallen. Na de rust ging Wykels Hallum direct op zoek naar de gelijkmaker. Alle hens aan dek bij WTOC en tot opluchting van de supporters uit Westergeest, Oudwoude en De Triemen wist Lars Merkus een kopbal van de lijn te halen en werd een vrije schietkans door Geoffrie Hoiting vakkundig onschadelijk gemaakt. En net als in de eerste helft was het team van Martin Brandsma dodelijk in het afronden. Een corner werd door Jitse Keizer schitterend met de hak tot doelpunt gepromoveerd. Weer moest de thuisclub de rug rechten en weer kwam men terug in de wedstrijd. Bjorn Dijkstra bracht via een knappe kopbal de 2-3 op het bord. Op jacht naar de gelijkmaker werden de verdedigende stellingen meer en meer verlaten en daar profiteerden de gebroeders De Bruin optimaal van. Eerst was daar in de 73e minuut Tedo de Bruin, die de 2-4 op het bord bracht en drie minuten bracht Jaap de Bruin met zijn derde treffer de 2-5 op het bord. Dit bleek ook de eindstand te zijn en dus gingen de drie punten sinds jaren weer eens vanuit Hallum mee naar Oudwoude.