WTOC zet met winst op Grijpskerk goede lijn voort

OUDWOUDE – Na de schitterende ervaring in Harkema stond zaterdagmiddag Grijpskerk op het programma. De vraag was of WTOC de knop al had omgezet. Het antwoord was volmondig ja. Een prima eerste helft zorgde voor een 3-0 ruststand, waarmee de tweede helft een formaliteit werd en de thuisclub weer drie punten aan het totaal kon toevoegen.

Het eerste schot op doel kwam van Grijpskerk, maar daarna was het WTOC wat de klok sloeg. Het team heerste over het hele veld en zag die na een kwartier beloond worden. Jilles Bosma werd door Jitze Keizer de diepte in gestuurd. Alleen een overtreding binnen de beruchte lijnen kon de WTOC aanvaller stoppen en scheidsrechter Baas kon niet anders dan een penalty geven. Berend Jan Prins wist vanaf elfmeter de openingsgoal op het bord te zetten. Nog geen tien minuten later stond ook de 2-0 op het bord. Wederom Jitze Keizer wist een aanvaller met een steekpas te vinden. Dit keer was het Tedo de Bruin die er goed op anticipeerde en de bal granaathard in het doel schoot. Vlak voor de rust werd de score zelfs naar 3-0 getild. Taede van der Ploeg wist Jaap de Bruin aan de rechterkant te vinden, de spits omspeelde zijn directe tegenstander en had oog voor de inlopende Jitze Keizer, die koelbloedig afrondde.

Na de rust werd het spel minder. WTOC hoefde niet meer en Grijpskerk kon niet. Al kregen de gasten via De Boer nog een beste kans, maar de inzet ging over de deklat. Ook Geoffrie Hoiting moest nog een keer handelend optreden, maar deed dit uiterst bekwaam, waardoor de ruststand ook de eindstand werd en WTOC qua punten nu zelfs koploper is. Gronitas heeft er alleen een wedstrijd minder over gedaan. Volgende week ontmoeten beide teams elkaar in Groningen. Een heuse topper.