Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

‘Wy binne yn Dokkum net fan sûker’

DOKKUM – De weersomstandigheden maakten het voor de organisatie spannend omdat het onzeker was of het technisch gezien allemaal goed zou gaan. Ook was het nog maar de vraag hoe het publiek op de regen zou reageren. ,,Het publiek verdient een dikke tien. We zijn iedereen zeer dankbaar dat ze er waren’’, zegt voorzitter Jan-Michiel van der Gang van de Admiraliteitsdagen. Het concert werd vanwege de harde regen een kwartier uitgesteld. Precies een uur later werd het droog. Het werd een bijzondere avond met prachtige muziek van het Admiraliteitsorkest. Lokale en regionale artiesten wisselden elkaar af met de landelijke artiesten Sharon Doorson en Xander de Buisonjé. Vooral Xander wist de sfeer er goed in te brengen. De mensen op de kade, het publiek op de skûtsjes, maar ook de burgemeester en commissaris op het statenjacht: iedereen ging uit z’n dak! Opvallend dit jaar was de spectaculaire lichtshow. Ook is het elke keer weer mooi om te zien dat de landelijke artiesten zo enthousiast zijn over het publiek en het podium in Dokkum. ,,De artiesten zijn echt onder de indruk van onze stad’’, aldus Jan-Michiel van der Gang. Hij sloot de avond op het hoofdpodium af met de woorden: ,,Ze weten nu allemaal: Wy binne yn Dokkum net fan sûker.’’

Publiek op de Markt helemaal los

Nieuw dit jaar was het tweede podium op de Markt waar liefhebbers van het alternatieve geluid in de tent konden genieten van bands als Canshaker Pi, Rats on Rafts, Iguana Death Cult, The Homesick, OOO, Kinoo en Exitlight Empire. Ook hier was het de hele avond druk en er heerste een goede sfeer. Vooral tijdens de slotact van Iguana Death Cult ging het publiek helemaal los. ,,Het was een fantastische avond. Geweldig dat bands die normaal op Lowlands staan nu in Dokkum te zien waren’’, zegt organisator Gert Jan de Beer. Backstage was de sfeer volgens hem ook supergezellig en de eerste contacten voor volgend jaar zijn alweer gelegd. Het is dan ook de bedoeling om dit festival in 2018 verder uit te bouwen.

Volop activiteiten en mooi weer

Vandaag is er weer van alles te doen in Dokkum. Lekker eten, straattheater, veel skûtsjes en andere bijzondere schepen, spectaculaire activiteiten met snelle boten en jetski-stuntshows, gratis rondvaarten en rondleidingen, een kabelbaan over het water, een kunst- en brocante markt en voor de (kleine) kinderen is er een speciaal plein ingericht met een springkussen, ballenbak, schmink en suikerspinnen. Vergeet de primeur van het zeeroverslied (uit 1630!) niet vanmiddag om 15.00 uur op de Grote Breedstraat en voor liefhebbers van bier: Vanaf 16.00 uur vindt de eerste Speciaalbierproeverij plaats in de Grote Kerk. Ook vanavond is er op beide podia weer een avondvullend muziekprogramma met onder andere Nielson, Jeroen van der Boom, Miss Montreal en de coverband Jetset. De weersvoorspellingen zijn voor vandaag goed, dus de organisatie verwacht dat het vandaag nog wel eens gezellig druk kan worden in de stad!

Voor het volledige programma zie: www.admiraliteitsdagen.nl

Foto’s Marrit Anker

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button