Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Zaterdag 28 september open dag Uitvaartverzorging Martien Nijboer

DROGEHAM – Uitvaartverzorging Martien Nijboer in Drogeham opent zaterdag 28 september haar deuren voor publiek. Tijdens de open dag, van 11.00 tot 16.00 uur, is het mogelijk alle ruimten van het rouwcentrum te bezichtigen. Tevens geven de medewerkers uitleg over het werk van de dienstverlener en beantwoorden ze vragen over zaken rondom een uitvaart en verzekeringen.

Na de drukbezochte opening van de nieuwbouw aan de Tillewei 11b in 2011, werd eigenaar Martien Nijboer regelmatig gevraagd naar een volgende open dag. “Wij willen belangstellenden daarom op 28 september de gelegenheid geven een kijkje achter de schermen te nemen.” De open dag staat in het teken van het thema ‘laat uw familie niet in onzekerheid achter, maak uw laatste wensen bekend’. Nijboer heeft hiervoor gekozen omdat het hem opvalt dat men veel aspecten rondom een uitvaart niet met familieleden bespreekt, zelfs niet tijdens een ziekbed. “Ik weet hoe moeilijk het kan zijn, maar soms verbaast het me dat niet bekend is of er een begrafenis of crematie moet plaatsvinden”, zegt Nijboer. De dienstverlener verstrekt de aanwezigen een boekje waarin ze thuis hun wensen voor het afscheid kunnen noteren. “Dat geeft duidelijkheid en rust, ook voor de familie.”
Stijlvolle rouwkamers

Het rouwcentrum van Uitvaartverzorging Martien Nijboer heeft twee stijlvolle rouwkamers met de nieuwste koeltechnieken. Door de huiselijke sfeer kan er op een persoonlijke manier afscheid worden genomen van een dierbare. Ook de familiekamer ademt een vriendelijke sfeer. Verder is er een modern mortuarium waarin de overledene de laatste verzorging kan krijgen. Justitie kan deze ruimte gebruiken voor schouwingen. Daarnaast is er een koelcel aanwezig. “Die kunnen we gebruiken om een overledene zo lang mogelijk toonbaar te houden.” Het grote pand bestaat verder uit kantoren, een drukkerij voor rouwbrieven en liturgieën, een garage met opslag van rouwkisten en een inpandige wasplaats voor de bedrijfswagens.
Verzekering

Aan een uitvaart zijn kosten verbonden. Het is mogelijk hiervoor te sparen of te verzekeren. “Wij zijn in gesprek met een externe partij die bezig is een eerlijke verzekering te ontwikkelen waarmee de uitvaartnota betaald kan worden.” Uitvaartverzorging Martien Nijboer is in dertien jaar uitgegroeid van een eenmanszaak naar een grote dienstverlener in Noordoost-Fryslân met vijf vaste medewerkers en vier oproepkrachten. Dat vraagt om een nieuwe bedrijfsnaam, vindt Nijboer. “Dat wordt Nijboer Uitvaartzorg. De naamsverandering voeren we volgend jaar gefaseerd in.”

Uitvaartverzorging Martien Nijboer in Drogeham opent zaterdag 28 september de deuren voor belangstellenden.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button