HoofdnieuwsRegionaal

Zaterdag 9 februari: Elfkroegentocht in Noordoost-Fryslan

KOLLUM – Op zaterdag 9 februari word voor de zevende keer de grootste kroegentocht van Nederland georganiseerd. De elfkroegentocht gaat langs elf kroegen in negen verschillende dorpen in Noordoost-Fryslan.

Vorig jaar deden er ruim dertienhonderd deelnemers aan mee, die door bijna 40 taxibussen vervoerd werden. De organisatie verwacht dit jaar nog meer deelnemers, namelijk rond de vijftienhonderd mensen. De deelnemers krijgen hun felbegeerde medaille op vrijdagavond 15 februari bij elke deelnemende kroeg tegen inlevering van de volle stempelkaart.

Deelnemende kroegen zijn de Manolitobar Kollum, Paradisobar Kollum, The Point Buitenpost, Twaspan Buitenpost, Café Stynsgea Augustinusga, de Viersprong Kootstertille, Phoenix Jistrum, Jelle Joep Twijzel, De Hossebos De Westereen, Prins Kollumerzwaag en De iterij in Oudwoude. Dit is ook de volgorde die door de bussen van Taxi Waaksma worden gereden.

Voor deelname heb je een stempelkaart nodig die je vanaf nu kan aanschaffen bij een van de deelnemende café’s. Je begint in het café waar je je opgegeven hebt. Daar eindig je ook weer. In elk café is iets leuks te doen met veel live muziek en diskjockeys.

De kroegentocht begint om 18.00 uur en eindigt om 2.00 uur, je mag ook later beginnen. Dus net stinne mar hinne!!

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button