HoofdnieuwsRegionaal

Zeemanskoor en gospelgroep geven kerstconcert in Oosterkerk

KOLLUM – Zaterdagavond organiseerden het Zeemanskoor Lauwersoog en het gospelkoor Our Choice eveneens uit Lauwersoog een kerstconcert in de Oosterkerk  in Kollum.  Er werd door het zeemanskoor verschillende liederen uit eigen repertoire gezongen en ook enkele solozingers lieten zich horen. Ook werd door het gospelkoor Our Choice en het zeemanskoor een samenzang gedaan. Hierna werd door het gospelkoor Our Choice nog  enkele kerstliederen ten gehore gebracht.

Net zoals in 2007 en 2008  was de toegang gratis en de opbrengst van de collecte was deze keer voor de stichting Vaarwens. Een stichting die gratis vaartochten organiseert voor langdurige zieke en terminale kinderen en volwassenen. Het Zeemanskoor Lauwersoog, dat is opgericht in 1994, staat bekend om zijn eigen repertoire, waar mee ook al enige prijzen zijn gewonnen. De liederen worden geschreven door de dirigent Jan Wubbema, accordeonist Bert Otten en voorzitter Lucas Nauta. Hierdoor is het koor uniek in wijde omgeving. Het gospelkoor Our Choice is opgericht in 2003 en staat onder leiding van Jannie Struiksma. Door de vele aanvragen voor optredens van Our Choice was het een aantal jaren niet mogelijk om gezamenlijk met het Zeemanskoor het in 2007 en 2008 goed bezochte kerstconcert in Kollum te organiseren. Maar dit jaar konden beide koren weer samen optreden. Het kerstconcert trok veel bezoekers.

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Eén reactie

  1. Dank namens Stichting Vaarwens.

    Zaterdagavond 0.10 uur: Evert en Inge komen net thuis van een zeer intensieve avond waarop ze een lezing hebben verzorgd bij de KNMC over de stichting met een prachtige opbrengst. Als ze moe maar voldaan thuiskomen, staat er een melding van een prachtig initiatief op hun facebook pagina waarvoor ze helemaal niets hebben hoeven doen. Dan zijn ze beiden zo verschrikkelijk gelukkig met het besef dat ze hun vrijwilligerswerk niet alleen hoeven te doen, maar dat er overal in het land prachtige initiatieven worden georganiseerd om het voor hun financieel mogelijk te maken om de gratis aangeboden vaardagen te realiseren. Hulde aan iedereen die voor de Stichting Vaarwens heeft gezongen en gedoneerd. Het bracht maar liefst € 730,- op!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button