HoofdnieuwsRegionaalSport

Zeer geslaagde Clubkampioenschappen van Judoclub Kollum

KOLLUM – Op Woensdagmiddag 3 juli heeft Judoclub Kollum weer haar jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden  in de van der Bij hal te Kollum. De wedstrijden waren verdeeld in poules over twee matten, op de ene mat konden de jongste judoka’s hun krachten meten en op de andere mat de  oudere en meer ervaren judoka’s.

Er deden overigens veel judoka’s aan mee die nog nooit een “echte” wedstrijd hadden gejudoot. Gelukkig had onze trainster Annita Drent vooraf al even geoefend op de training, dus zodra de judoka’s op de mat stonden was er van zenuwen eigenlijk geen sprake meer.

Enkele judoka’s, die slechts een paar weken deel uit maken van de club, probeerden zich staande te houden tegen de judoka’s die al wat langer trainen. Zij streden hierbij volop voor de winst en dat resulteerde hier en daar in een paar verrassende partijen.
Sommige ouders kenden zelfs hun eigen kind niet meer terug. Een geweldige prestatie van allemaal!

De oudere judoka’s lieten zien waar je kunt staan met een paar jaar meer training, er werd mooi en technisch goed gejudoot en het was ongelofelijk spannend! De verliezers konden dan ook zeker met opgeheven hoofd de mat verlaten, zij hadden immers alles gegeven wat er in zat.
Toen de trainster na afloop vroeg of iedereen het naar zijn zin had gehad, werd dit dan ook met een volmondig “ja” beantwoord.

Als afsluiting van het seizoen was er na afloop nog een gezellige barbecue waar een ieder onder het genot van een hapje en een drankje nog  even kon napraten.

De uitslagen:

Een eerste plaats was er voor: Jesk Hoekstra, Wopke-An van der Bijl, Sil Hoekstra , Merel Prins, Rick Brouwer, Marije Westra, Marielle Hoekstra, Romano Roskammer, Gerard Hoekstra, Chloe Fisher en Johan Leegstra.

Een tweede plaats was er voor: Nienke Agema, Adne Bruining, Sigrid Geerligs, Peter Jepkema, Aisha Roskammer, Friso Hoekstra, Froukje Broersma, Tjeerd Annema, Jeffrey Moleman, Dani Cuperus en Danny Drent.

Een derde plaats was er voor: Wilt van der Bijl, Marjolein Kuizenga, Joey Scheffer, Johan Veenstra, Denise van der Bij, Marco Hoekstra, Theresia de Jongh, Erwin Vietmeijer, Arno-sido van Lingen, Janco Zagema en Tjalling van Veen.

Een vierde plaats was er voor: Michael van der Bij, Renske Westra, Mike Weggemans, Jelmer de Vries, Gerrit de Vries, Olav Bourgonje, Olav Bruining, Laura O Brien, Gosse Fokkens, Roan Altena, Ricardo Kuizenga, Sasha Bouma, Chefira Tjoelker en Patrick Loonstra.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button