HoofdnieuwsRegionaal

Zeilboot loopt vast op Lauwersmeer, man gewond

LAUWERSOOG – Vrijdagmiddag  is op het water tussen het  Lauwersmeer en Dokkumer Nieuwezijlen ter hoogte van Senneroog een zeilboot vastgelopen. Hierbij raakte een man uit Hardegarijp gewond.

De man had met zijn zoon eerder deze dag in Lauwersoog een stalen zeilbootje gekocht van 9 meter lang, 90 cm diep. Ze zouden vandaag de zeilboot op de motor over varen naar Heerenveen. Zo hadden ze dat al vaker gedaan.

In de geul naar het Lauwersmeer toe hadden zij de grond al een paar maal geraakt, maar in de aanloop naar Dokkumer Nieuwe Zijlen, ter hoogte van Senneroog, ging het nu echt helemaal mis. De boot kwam plotseling helemaal stil te liggen waardoor de  zoon vooruit viel en raakte daarbij de scherpe hoek van de kajuitingang. Boven de wenkbrauw zat een stevig bloedende wond die ze zelf konden stelpen. De KNRM van Lauwersoog kwam met de rubberboot Palace Noordwijk ter plaatse en heeft het slachtoffer naar het station op Lauwersoog gebracht.

De man is door een vrijwilliger vanaf het KNRM station naar de dokterspost bij ziekenhuis de Sionsberg in Dokkum gebracht. De wond werd gehecht en ook kreeg de man een tetanusprik. De vader is met zijn boot door de KNRM naar Jachthaven Lunegat gesleept waar later ook de zoon is gebracht. Ze waren bijzonder dankbaar, een goede actie van de KNRM.

Foto KNRM  archief

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button