HoofdnieuwsRegionaal

Zesde marathon levert weer duizenden euro’s op voor KiKa

KOLLUMERZWAAG – Over twaalf dagen, op 24 april, staat marathonloper Piet Boelens opnieuw aan de start van een marathon voor KiKa. Na vijf keer voor KiKa de New York City Marathon te hebben gelopen, vindt de bijna 64-jarige fysiotherapeut uit Kollumerzwaag zijn volgende uitdaging in de Londen Marathon. Inmiddels liep Boelens in vijf jaar tijd bijna 56.000 euro bijeen voor KiKa.

Het wordt voor Boelens al weer zijn 26e marathon sinds 2008 en zijn zesde voor KiKa. De Virgin London Marathon wordt gerekend tot de ‘Must Do’s’ voor marathonlopers. Eén van de ‘Big Six Marathons’ ter wereld, een echte ‘charity marathon’. Net als bij de marathon in New York zamelde Boelens dankzij gulle gevers uit de wijde omgeving duizenden euro’s in. Dit geld komt ten goede aan onderzoek naar betere behandelmogelijkheden van kinderkanker. Doelstelling: kinderen met kanker hebben in 2025 een overlevingskans van 95%.

Runners lopen zes miljoen bijeen
In heel Nederland zamelen hardloopfanaten geld in voor KiKa. Inmiddels hebben deze marathonrunners al meer dan vijf miljoen euro bijeengebracht. De verwachting is dat dit jaar de grens van zes miljoen euro wordt gehaald. Boelens, sinds enkele jaren Ambassadeur van de RunforKiKaMarathon, is enthousiast, dankbaar en blij met de runnerscommunity die zich inzet voor KiKa. En met alle gevers die dit initiatief ondersteunen. Boelens: ‘Kinderen horen niet ziek te zijn, een kind hoort buiten te kunnen spelen en in gezondheid op te groeien naar volwassenheid.’

Prinses Maxima Centrum
Al die marathonkilometers en de vele donaties sorteren effect. Zo wordt bij Utrecht mede dankzij het KiKa-geld het grootste centrum voor kinderoncologie van Europa gebouwd. Het Prinses Maxima Centrum hoopt in 2017 de deuren te openen. Hier gaan topspecialisten en topwetenschappers samenwerken aan het steeds beter opsporen en behandelen van kinderkanker. Alle kennis onder één dak heeft meerwaarde: het beste onderzoek en de beste zorg voor zieke kinderen.

Wilt u bijdragen aan dat ene doel: een overlevingskans van 95% voor kinderen met kanker in 2025?

• Doneer via de site : https://www.runforkikamarathon.nl/piet-boelens
• Doneer via NL09 INGB 0003 0196 62 ten name van P. Boelens, Kollumerzwaag onder vermelding van ‘gift KiKa’

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button