HoofdnieuwsPolitie BerichtenRegionaal

Zeventien gewonden bij ongeval (update tekst)

RAARD – Bij een ernstig ongeval op De Tange in Raard zijn nieuwjaarsochtend zeventien mensen gewond geraakt. Een 42-jarige automobiliste uit Dokkum reed daar op een grote groep mensen in. De groep stond aan de rand van het dorp op dat moment naar een vreugdevuur te kijken.

Direct na het ongeval verleenden diverse dorpsbewoners eerste hulp. Tientallen hulpverleners kwamen naar De Tange. In totaal werden vijftien slachtoffers per ambulance overgebracht naar Groningse en Friese ziekenhuis. Een aantal van hen had ernstig letsel opgelopen. Twee slachtoffer konden ter plaatse door het personeel van één van de vele ambulances worden behandeld. Veel dorpsbewoners waren getuige van het ongeval. Ze werden opgevangen in het dorpshuis en kregen daar slachtofferhulp aangeboden.

Aanhouding automobiliste

Direct na het ongeval werd de 42-jarige automobilste uit Dokkum aangehouden. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau. Na een ademanalyse bleek ze niet onder invloed van alcohol te verkeren. De vrouw werd voor nader onderzoek ingesloten.

Onderzoek naar oorzaak

Medewerkers van Bureau Verkeersongevalsanalyse van de politie stelden ter plaatse een uitgebreid onderzoek in. De auto van de 42-jarige inwoonster van Dokkum wordt op een later tijdstip nog onderzocht. Daarnaast spraken agenten met diverse getuigen en andere betrokken. Dit met het doel om een goed beeld te krijgen van de oorzaak van dit ernstige ongeval.

 

De 42-jarige vrouw uit Dokkum, die werd aangehouden na het ongeval in Raard afgelopen nacht, is weer op vrije voeten.

De vrouw werd aangehouden nadat ze afgelopen nacht op een groep mensen ingereden was. Daarbij vielen zeventien gewonden, van wie drie ernstig gewond zijn. De vrouw blijft nog wel verdachte.

 

Update 20:30 : De politie heeft zojuist bevestigd dat een zwaargewonde man uit Raard is overleden. Burgemeester Waanders betreurt het grote verlies voor de hechte dorpsgemeenschap en betuigt haar medeleven aan zijn naasten.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button