Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Ziekenhuis Nij Smellinghe gestart met Deliertelefoon

DRACHTEN – Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten is op 4 januari 2016 gestart met een Deliertelefoon, een initiatief van de afdelingen Ziekenhuispsychiatrie en Geriatrie. De Deliertelefoon heeft als doel om de zorg voor patiënten met een (dreigend) delier te verbeteren, door ondersteuning te bieden aan verpleegkundigen, artsen en paramedici van het ziekenhuis.

Betere behandeling van een delier

“Een delier is een vorm van verwardheid die binnen enkele uren tot dagen ontstaat en komt vooral voor bij oudere patiënten tijdens een ziekenhuisopname,” aldus Age Hunse, verpleegkundig specialist ziekenhuispsychiatrie. “Nu we gebruik maken van de Deliertelefoon is er één nummer waarop collega’s ons kunnen bereiken als ze het idee hebben dat een patiënt een delier heeft. Zo kunnen wij zorgen voor de beste behandeling.”

Uiteindelijk kan Nij Smellinghe door de Deliertelefoon betere preventieve zorg en behandeling leveren en patiënten en familie beter voorlichten. “Ons belangrijkste doel is om de kwaliteit van leven van de patiënt te verbeteren, het ziektecijfer en sterftecijfer te verminderen en (daarmee) ervoor te zorgen dat de patiënt korter in het ziekenhuis ligt.”

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button