HoofdnieuwsRegionaalSport

Zilver en brons voor Acroteams SVK

DAMWOUDE – Zaterdag 29 maart kwamen twee teams van SVK Kollumerzwaag in actie tijdens het districtskampioenschap acro te Damwoude. De dames hebben zich in diverse voorwedstrijden geplaatst voor dit kampioenschap.

Het D trio, Lisanne Hofstede, Janne Faber en Lisanne Hulder, hebben bij de voorrondes al meerdere malen het goud in de wacht gesleept. De dames laten over het algemeen altijd een constante oefening zien, die hoog gejureerd wordt. De druk was groot, maar de oefening werd netjes uitgevoerd.  Echter werd de oefening vandaag strenger gewaardeerd. Bij de volgende wedstrijd zal er een ander element toegevoegd worden. De keuze van de elementen zullen we iets wijzigen. Hier kunnen de dames nog wat puntjes pakken.
Met een puntentotaal van 25.77hebben ze met een minimaal verschil van 0,13 op de nummer één het zilver gewonnen.

Het pupillenteam van SVK kwam in de middagwedstrijd in actie. Alissa Westerhof, Nynke Postma en Chantal Hietkamp hebben de laatste trainingen wat moeite met een salto element. Met de wedstrijdoefening ging deze super. De uitstraling van de dames was fantastisch en kunnen daarom ook zeer tevreden zijn. Ondanks sterke tegenstanders, die veel meer trainen, zijn de dames op een derde plaatst geëindigd met een puntentotaal van 26.03
Alissa heeft haar turnwedstrijd vandaag voorbij moeten laten gaan om aan deze wedstrijd deel te nemen. Gelukkig is dit niet voor niets geweest en mochten ze met een mooie bronzen medaille huiswaarts gaan.

Beide teams hebben zich weten te plaatsen voor de halve finales in Zwolle.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button