HoofdnieuwsRegionaalSport

Zilver en tweemaal brons voor TLM Kollum

AMSTERDAM – Zaterdag 12 januari hebben Esmee Nauta en Rianne van Wieren uit Kollumerpomp namens TLM Kollum meegedaan aan het NK Twirling in Amsterdam. Samen met hun coach Klasina de Wilde, hun moeders en supporters zijn de dames om zes uur ’s ochtends naar Amsterdam vertrokken.

Beide dames deden eerst mee in het onderdeel twirling 1 baton beginner. Esmee was de eerste die  uitkwam in de junior beginner.  Ze had zich met de voorrondes in Den Haag als 4e in de categorie geplaatst.  Op het moment suprême showde ze haar routine perfect. Ze liet een mooie beheerste routine zien. Als twee na laatste in de groep was Rianne aan de beurt. Zij liet een mooie routine zien met veel tricks. Rianne mocht na een tijd wachten nog een keer de vloer op en ditmaal met haar Rhythmic twirl op muziek van de zangeres Do. De zenuwen waren onder controle en ze zat helemaal in haar rol. De routine ging geweldig met veel souplesse en sierlijkheid, een prachtig geheel. Daarna moesten de dames tot kwart voor 8 ’s avonds wachten op de prijsuitreiking. In de categorie twirling 1 baton junior beginner mocht Rianne van Wieren naar voren  komen voor de bronzen medaille. Esmee Nauta mocht in dezelfde categorie maar liefst de zilveren medaille op haar naam zetten.  Een topprestatie van de dames.

Voor de categorie rhythmic twirl junior beginner was Rianne als 5e geplaatst en werd op het NK 3e van Nederland in de categorie. Ze mocht dus nog een bronzen medaille meenemen naar Kollumerpomp/Kollum.  Al met al was 2012 een topjaar voor de majorette, twirlers en coaches van TLM Kollum.

Eigen foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button