RegionaalSport

Zilver voor Pomsters van Release EK Twirl

EINDHOVEN – Onder de vlag van NBTA Europe hebben Emmaly Bakker en Chantal Roorda, beiden lid van Twirlvereniging Release, Nederland vertegenwoordigd op de Europese kampioenschappen Twirl. De twee dames van Twirlverening Release werden geselecteerd voor het Nationaal Pomteam in Oktober. Maanden hebben ze getraind met 50 andere geselecteerde meiden voor dit onderdeel. Dit alles met het oog op dit kampioenschap.

Het tweetal mocht Nederland al eerder met trots vertegenwoordigen. In oktober werden zij Europees kampioen in Bulgarije met het Nationaal team Parade. Maanden hebben zij in Voorhout en Eindhoven getraind. Afgelopen zaterdag mochten zij de show; geinspireerd op de komende olympische spelen in Parijs, laten zien aan het Europese juryteam.

Zondag bleek dat hun harde werk, toewijding en teamspirit leidde tot een prachtige zilveren podium. Een uitmuntende prestatie. Ben je ook nieuwsgierig maar poms? Elke vrijdagmiddag geeft Emmaly les in poms and dance aan kids tm 13 jaar. Info via de social media Releasedokkum.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button