Ondernemend

Zo kies je de juiste uitvaartverzekering

Denk jij weleens na over wat er allemaal gebeurt wanneer jij komt te overlijden? Hoewel je overlijden waarschijnlijk nog ver weg lijkt, is het wel goed om hierbij stil te staan en na te denken over hoe dit er voor jouw nabestaanden uit komt te zien. Er komt namelijk erg veel bij kijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het regelen van een uitvaart. Hoe ziet dit eruit en hoe zorg je ervoor dat je je nabestaanden hier nu al bij kunt helpen? Dat delen we in deze blog.

Het belang van een uitvaartverzekering

Is je uitvaart verzekeren de juiste keuze voor jou? Bij een uitvaartverzekering wordt er een bedrag of een dienst verzekerd, waarmee jouw uitvaart geregeld kan worden. Op deze manier zullen jouw nabestaanden financieel ontzorgd worden. De gemiddelde kosten voor een uitvaart liggen namelijk tussen de €7000 en €11.000 en niet iedereen kan dit zomaar betalen. Soms zetten mensen geld apart voor hun eigen uitvaart, waarmee nabestaanden deze kunnen betalen. Echter is dat in de meeste situaties niet het geval en zullen de nabestaanden de uitvaart van de overledene moeten betalen met hun eigen geld. Om dit te voorkomen, sluit je dus een uitvaartverzekering af. Hiermee zijn je nabestaanden financieel beschermd en kunnen ze een waardige uitvaart regelen, zonder rekening te hoeven houden met de kosten hiervan.

Soorten uitvaartverzekering

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering is het dus mogelijk om een geldbedrag te laten verzekeren, maar je kunt ook producten en diensten voor je uitvaart laten verzekeren. Het gaat hier om de keuze tussen een kapitaal- of naturaverzekering. Bij een kapitaalverzekering verzeker je een geldbedrag dat na jouw overlijden vrijkomt voor je nabestaanden. Hiermee regelen ze de uitvaart zelf. Een naturaverzekering regelt diensten en producten. Daarmee regelt jouw verzekeraar dus de uitvaart samen met jouw nabestaanden, en hoeven ze dit niet zelf te doen.

De wensen voor je uitvaart

Wat zijn de wensen voor jouw uitvaart, als je die hebt? Misschien laat je alles liever over aan je nabestaanden, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je specifieke wensen hebt. Dan is het slim om dit vast te leggen. Daarbij kun je kiezen voor een crematie en een crematieverzekering afsluiten, maar ook is het mogelijk om te kiezen om begraven te worden. Als jij geen voorkeur hebt, kun je de keuze ook overlaten aan je nabestaanden als jij bent overleden. Het kan heel goed zijn dat zij tegen die tijd wel een sterke voorkeur hebben die ze veel steun geeft. Daarbij heb je wellicht wensen voor de uitvaart zelf. Zijn er bepaalde nummers die gedraaid moeten worden, of is er iemand waarvan je graag wilt dat die de uitvaart begeleidt? Zorg ervoor dat je deze wensen deelt met je dierbaren en vastlegt zodat deze altijd terug te vinden zijn. Het is voor je nabestaanden namelijk een fijn idee dat ze de uitvaart geregeld hebben op de manier waarop jij het wilde.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button