Regionaal

Zoetekauw

Gister en vandaag weer hoorde ik een gesprek over de schijf van vijf. Er wordt nu beweerd dat die achterhaald is. Gevarieerd eten is goed en gezond. Tijden veranderen en inzichten veranderen. Mede door nieuwe onderzoeken naar ons dagelijks voedsel ontstaan er andere ideeën. Teveel brood, melk of aardappelen zijn niet goed. Wel moet er meer groente en fruit worden gegeten en daar zit voor mij het probleem. Ik hou niet van fruit! Groente eten gaat prima, maar al van jongs af aan heb ik geen zin in fruit. Sinaasappels uitpersen en opdrinken gaat prima, maar behalve ananas wat ik dan wel weer lekker vind, eet ik eigenlijk geen fruit.

Vanmorgen zag ik bij de Jumbo snoeptomaatjes voor de klanten liggen. Ze leken toch wel lekker en omdat ze klein zijn heb ik eentje in mijn mond gestopt. Meteen stukgebeten en o, ik moest me beheersen, maar liefst had ik meteen het hele kwakje in de prullenbak gegooid. De smaak deed me denken aan mijn beppe Joke. Vreemd, maar mogelijk heb ik tijdens een logeerpartij bij haar vroeger wel geprobeerd tomaat te eten. Beppe is wel boven de negentig geworden. Nou, tachtig is ook prachtig… denk ik dan maar…

Als kind vond ik het al moeilijk. Bananen lust ik niet, maar bananentaart en bananenvla of bananenijs wel. Appels, kersen, druiven en noem maar op… ik werk wel eens eentje naar binnen, maar dan omdat ik vind dat het moet, maar ik hou niet van die smaken.

Raar mens ben ik. Ik wacht op de schijf van zes… veel zoetigheid erbij!

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button