HoofdnieuwsRegionaal

Zomerexpositie Kollumer Museum “Mr. Andreae” geopend

KOLLUM – Het Kollumer Museum “Mr. Andreae” opende zaterdagmiddag de zomerexpositie, die dit jaar aandacht besteed aan het feit dat 50 jaar geleden de Lauwerszee werd afgesloten. Voorzitter Trienke Riemersma heette de genodigden van harte welkom, bestaande uit bestuursleden, oud-bestuursleden, vrijwilligers, afgevaardigde van de gemeente Noardeast Fryslân en afgevaardigden van collega Musea van Markant Friesland en van het Filmhuis.  Zij vertelde, dat naast de expositie over het Lauwersmeer een ruimte was ingevuld met materiaal over bestuurlijke oud-Kollumerland c.a., dat per 1 januari jl. was opgegaan in de nieuwe gemeente. Ze was blij dat deze materialen in langdurige bruikleen waren afgestaan aan het Museum en zo voor het publiek zichtbaar werden gemaakt.

Na haar openingswoord kreeg Jacqueline Brauwers het woord om iets over de opzet van de wisselexpositie te vertellen. Samen met enkele bestuursleden had zij het voortouw genomen voor de expositie en dank zij haar grote inzet en deskundigheid kon de ruimte gevuld worden met overzichtelijk materiaal, bestaande uit foto’s, voorwerpen, geschriften e.d. Daarnaast werd op een televisie tevens een foto-impressie gegeven van 50 jaar Lauwersmeer. Jacqueline Brauwers, Anke Smids-van der Steeg en Willem Kloppenburg werden voor hun inzet bedankt met een fleurig boeket bloemen. Na het gesprokene werd onder leiding van mevrouw Brauwers de expositie bezocht en bewonderd. Ook over de hoek over Kollumeland c.a. werden veel waarderende woorden gesproken. Na een toast op het nieuwe seizoen werd nog geruime tijd in de diverse afdelingen van het Museum nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje, dat door de vrijwilligers werd verzorgd.

Vanaf woensdag 22 mei is het Museum weer voor het publiek geopend. Ook de blijvende exposities over het Kollumer Oproer en de Kollumer zilversmeden zijn dan weer te bezichtigen.

Openingstijden: woensdag t/m
zaterdag 14:00 uur–17:00 uur

Groepen op aanvraag.

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button