HoofdnieuwsRegionaal

Zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen in Achtkarspelen

BUITENPOST – Gemeentelijke gebouwen in Achtkarspelen worden voorzien van zonnepanelen. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Achtkarspelen besloten. Dit project vloeit voort uit de samenwerking tussen zes gemeenten in de regio Noordoost Friesland en het Wetterskip om een gezamenlijke Duurzaamheidsvisie met uitvoeringsprogramma te ontwikkelen. Het is het eerste project uit deze samenwerking.

 

Achtkarspelen vindt duurzaamheid belangrijk. Wethouder duurzame ontwikkeling Jan Lammers is blij met het project: “Ook in onze eigen organisatie is het belangrijk dat we werk maken van duurzame energie. De zonnepanelen zijn daar een mooi voorbeeld van. Ik vind het nóg mooier als de zon schijnt.” Op 21 juni, de langste dag van het jaar, wordt het gymnastiekgebouw in Twijzelerheide als eerste van panelen voorzien. Naar aanleiding van de resultaten met het eerste gebouw kunnen op termijn ook andere gebouwen worden voorzien van panelen. In Achtkarspelen komt een tiental gebouwen mogelijk in aanmerking hiervoor. Het gaat dan om gebouwen met een zogenaamde “kleinverbruikersaansluiting. Voor deze gebouwen is het economisch rendabel om ze te voorzien van een dergelijke installatie. Ook in de andere deelnemende gemeenten zullen op 21 juni de eerste panelen worden onthult.

 

Naast dit project besteedt Achtkarspelen ook op andere manieren aandacht aan duurzaamheid. Zo stimuleert Achtkarspelen haar inwoners met het project “Duorsum Dwaande mei wenjen” om de woning energiezuiniger te maken. Ook loopt momenteel het tweede “Koploperproject duurzaam ondernemen”, een project waarbij bedrijven aan de slag gaan met maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button