Sport

Zonnige Biddle Surivalrun weer groot succes!

KOOTSTERTILLE – Op zondagmorgen 12maart om 9:30 uur werd door de voorzitter van Stichting Survival Kootstertille, Theo Posthumus, het startsein gegeven voor de 16e editie van de Biddle Survivalrun. 1500 deelnemers deden mee aan dit sportieve evenement in Kootstertille en 450 vrijwilligers hebben zich ingezet om alles in goede banen te leiden.

Al deze deelnemers baanden zich een weg over een prachtig opgebouwd parcours. De weergoden waren ook dit jaar weer goed gezind met haast tropische temperaturen voor maart. Het was voor de deelnemers ondanks de extreme uitdaging alleen maar genieten in de apenhangen, swingovers en triangels, op en over balken naar de verlossende ‘bel van Minne’, de finish. Het doel om het felbegeerde rode bandje te behouden werd de deelnemers dit jaar ook weer moeilijk gemaakt door de Parcourscommissie van Stichting Survival Kootstertille.

Als eerste was de jeugd in de wedstrijdcategorie JSC (Jeugd survival circuit)-A, JSC-B en JSC-C aan de beurt. Naast deze toppers was nieuw dit survivalseizoen de wedstrijdcategorie voor 8- en 9-jarigen (Jeugd Survival Circuit D), deze  jonge deelnemers zijn als eerste gestart op de Tillewei (Hamstermieden gemaal) en hebben een afstand van 4 km afgelegd. De snelste van deze groepen was binnen een uur weer terug op het finishterrein om daar de ‘Bel van Minne’  te luiden..

Na de jeugd startten de volwassenen wedstrijdcategorieën. Als eerste de categorie MSR (Middellange Survival Run). Deelnemers aan dit parcours hadden een zware tocht van 11 kilometer af te leggen. Daarna startte de KSR (Korte Survival Run). Deze groep moest een parcours van 8 kilometer overwinnen. Ook hier werden snelle tijden neergezet. Daarnaast zijn er vele recreanten die op eigen niveau de parcours van 11, 8 en 5 km hebben afgelegd.

Sportsbroadcasting heeft, in samenwerking met PTH –groep, dit jaar voor het eerst video-opnames van de run gemaakt en live via een stream op Facebook weergegeven. Met livemuziek van zanger Johan Timersma was het voor de toeschouwers ook goed vertoeven in de finishtent in combinatie met een hapje en drankje. De organisatie kijkt  dit jaar weer tevreden terug over het verloop van het evenement.

De 1ste prijs winnaars van elk wedstrijd categorie:

JSCD heren: Leon Frederiks uit Westerbork
JSCC heren: Ferry Schurink uit Vollenhove           JSCC dames: Britt van Gils uit Hengelo
JSCB heren: Bart Postma uit Driebergen               JSCB dames:  Elsa Rijpstra uit Oenkerk
JSCA heren: Alex Kling uit Veenendaal                   JSCA dames: Bo de Groot uit Veenendaal
MSR heren:  Jurien Entius uit Hoorn                         MSR dames: Lisan de Vries uit Noardburgum KSR heren: Wouter Keuning uit Gytsjerk            KSR dames: Nienke Veeneman uit Losser

foto’s Ronny Bourgonje

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button