HoofdnieuwsRegionaalSport

Zonnige en sfeervolle 21e Stertil Survivalrun in Kootstertille

KOOTSTERTILLE – Op zondag 10 maart was het weer tijd voor het jaarlijkse survivalspektakel in Kootstertille. Bennie Stapensea, de CEO de hoofdsponsor Stertil, schoot om 9.30 de eerste groep deelnemers weg. ‘Een fantastisch evenement voor de deelnemers, maar ook voor de gehele regio’

Vol energie en met het welbekende ‘rode bandje’ om de arm verschenen er +-1250 deelnemers aan de start. Onderweg stond hen een uitdagend parcours te wachten waarbij hindernissen moesten worden als apen hangen, swing-overs en netten. De sloten en plassen zorgden weer voor extra uitdaging. Tot slot was er één van de langste eindhindernissen van Nederland met de ‘bel van Minne’ als finish.

Bij alle hindernissen stonden twee of meer vrijwilligers klaar om ervoor te zorgen dat de deelnemers op de juiste manier de hindernis namen. Door het mooie weer was er veel publiek op de route en werden de deelnemers enthousiast aangemoedigd.

De organisatie kan terugkijken op een prachtige dag voor het hele dorp en alle betrokkenen. Bij het start/finish terrein was het gezellig druk en genoot men bij de foodtrucks van de zon en het survivalspektakel.

De 1ste prijswinnaars van de wedstrijdcategorieen:

JSR 10-11 heren: Tomas Bosma uit Huis Ter Heide

JSR 10-11 dames: Hannah Drieszen uit Milsbeek

JSR 12-14 heren: Jurg Vlastra uit Berkel en Rodenrijs

JSR 12-14 dames: Claudette Ritsema uit Mildam

JSR 15-17 heren: Leon Frederiks uit Westerbork

JSR 15-17 dames: Irene Groen uit Nijeberkoop

KSR heren: Harm Okkema uit Wytgaard

KSR dames: Elsa Rijpstra uit Oentsjerk

BSR heren: Wessel Piersma uit Appelscha

BSR dames: Imgriet Hulst-Tabak uit Drachten

MSR heren: Marten Schilstra uit Leeuwarden

MSR dames: Bo de Groot uit Veenendaal

Dit kan u ook interesseren

Back to top button