Ondernemend

Zorg in Kollum: Ontvang thuishulp voor uw dierbare

Wanneer u regelmatig zorgt voor een geliefde, familielid of buur, doet u dit waarschijnlijk met veel toewijding. Toch kan de zorglast op een gegeven moment te zwaar worden. Wacht niet te lang om hulp in te schakelen, zodat u geen klachten van overbelasting ontwikkelt. Er zijn verschillende manieren om de zorg te verdelen.

U kunt andere familieleden, buren of vrienden vragen om ook een deel van de zorg op zich te nemen. Heeft u dit al geprobeerd en is er nog steeds behoefte aan extra hulp? De wijk of gemeente van Noardeast-Fryslân kan eveneens ondersteuning bieden. Bij een intensievere zorgbehoefte kunt u ook kiezen voor particuliere thuiszorg om (een deel van) de zorg over te nemen. Hoe zit dat?

Particuliere en gemeentelijke thuiszorg

Gemeentelijke thuiszorg wordt geregeld en gefinancierd door de gemeente en valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Hierbij bepaalt de gemeente de hoeveelheid en het type zorg dat wordt verstrekt. Hierdoor heeft u minder keuzevrijheid en is er vaak een wachtlijst.

Particuliere thuiszorg wordt door u zelf gefinancierd en biedt meer flexibiliteit en keuzevrijheid. U kunt dus zelf de zorgverlener kiezen en de zorg afstemmen op de specifieke wensen en behoeften van uw dierbare. Alles is bespreekbaar met het zorgteam van Zuster Jansen: denk bijvoorbeeld aan activiteiten in Kollum die uw dierbare graag doet. Zo kunt u de zorg en dagelijkse routine volledig afstemmen op uw persoonlijke voorkeuren.

Zo kunt u met particuliere thuiszorg de zorg volledig naar wens invullen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor nachtzorg of  5, 12 tot 24-uurszorg. Ook staat er altijd een vast zorgteam voor u klaar, zodat uw dierbare steeds dezelfde vertrouwde gezichten ziet. Dit vermindert verwarring en ongemak voor veel zorgbehoevenden.

Thuiszorg, ook in Kollum

In Kollum kunt u vaak al binnen een dag na aanvraag thuiszorg van Zuster Jansen ontvangen. Omdat er geen wachtlijst is bij Zuster Jansen, wordt de zorgdruk in veel gevallen direct verlicht. Wacht uw dierbare op een plek in een verzorgingshuis? Dan kunt u ook gebruikmaken van overbruggingszorg.

Voor meer informatie over particuliere thuiszorg of 24-uurs zorg in Kollum, kunt u contact opnemen met Zuster Jansen via hun website of door telefonisch contact op te nemen.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button