Zwaar bevochten overwinning Invicta

KOLLUM – Na de dikke nederlaag tegen Harich van afgelopen zaterdag, moest Invicta afgelopen zaterdag thuis aantreden tegen Leeuwarden. Dit team is net als Invicta gedegradeerd uit de tweede klasse, maar Invicta had er alle vertrouwen in om de punten in eigen huis te houden.

De Pruttelpot-formatie begon niet sterk aan de wedstrijd en kwam snel met 1-0 achter. Folkje Tjalsma maakt al snel uit een kansje de gelijkmaker, maar Invicta zat vanaf het begin niet lekker in de wedstrijd. Tot 3-3 ging het gelijk op, maar het aanvalsspel was onder de maat en er werd teveel balverlies geleden. Leeuwarden liep uit naar 3-6, maar Mirjam Ellens scoorde uit een doorloopbal de 4-6. Hierop werd er bijna een kwartier niet gescoord, waarop Leeuwarden vlak voor rust vanaf de stip het verschil weer op drie zette. Dit leek de ruststand te gaan worden, maar in de laatste seconden voor rust scoorde Jettie Hoekstra nog een zeer belangrijk kansje en ging Invicta toch met een iets positiever gevoel de rust in.

Na rust was het weer Folkje Tjalsma die als eerste scoorde en het verschil op 1 doelpunt bracht. Leeuwarden scoorde snel tegen, maar hierna hield Invicta het verdedigend goed dicht. Hierdoor kon het tweede aanvalsvak vaak aanvallen en uiteindelijk had dit resultaat want door doelpunten van Jettie Hoekstra en Wilma Grijpma werd de stand na 20 minuten gelijk. Er brak nu een cruciale fase aan, waarin de wedstrijd nog beide kanten op kon.

Gelukkig hield Invicta het, met af en toe wat geluk, goed dicht en hierdoor konden Mirjam Ellens en Eelco Egberts Invicta voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong zetten. Twee rake afstanders betekenden een 10-8 tussenstand. Er waren nog 7 minuten te spelen, maar echt spannend werd het niet meer. De Kollumers bleven goed verdedigen en er werden lange, goede aanvallen opgezet. In de laatste minuut scoorde een ingevallen heer nog wel de 10-9, maar in de allerlaatste aanval wist Leeuwarden de gelijkmaker niet meer te forceren. Al met een al een overwinning behaald op werklust, maar zeker niet onverdiend.

De eerste punten zijn binnen en de spelers en coach Symen Spoelstra, bijgestaan door Bart de Vries, kunnen met vertrouwen naar de volgende wedstrijd tegen DES uit Norg toewerken.