Sport

Zwaar bevochten overwinning ’t Fean ’58 tegen sterk FC Wolvega

SURHUISTERVEEN – Ook in de thuiswedstrijd pakte ’t Fean ’58 de volle winst tegen FC Wolvega (1-0). Maar net als in de heenwedstrijd was het een zeer zwaar bevochten overwinning. Door de  zege van de blauwhemden en het gelijkspel van Kollum tegen Hardegarijp kwamen de Feansters op twee punten van de Kollumers, waardoor de strijd om de kampioenstitel weer helemaal open is.

Er stond voor beide ploegen wel wat op het spel. Bij winst zouden de Stellingwervers zich naast ’t Fean ’58 op de tweede plaats van de ranglijst nestelen. Nu hebben de mannen van trainer Minno van der Werff een gat geslagen van zes punten, dit met nog zeven wedstrijden te gaan. Het werd een open en onderhoudende ontmoeting, waarin de spanning bewaard bleef tot het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Mauricio Plat, die de kaarten op zak hield. De spanning vergoedde veel, want hoogstaand was het niet, grotendeels veroorzaakt door de harde wind en het door de droogte hobbelige veld.

De thuisclub mocht meer dan tevreden zijn, want de gasten hadden het grootste deel van de wedstrijd het initiatief. “Na de heenwedstrijd wist ik dat zij een goed voetballende ploeg hebben, een van de beste teams in deze klasse. En dat zag je ook vandaag terug”, aldus Minno van der Werff. Inderdaad, FC Wolvega speelde verzorgder, terwijl ’t Fean ’58 het zocht in opportunisme en strijdlust. “Want die was er ook vandaag zeker.” Het is niet alleen de inzet, die dit ’t Fean ’58 typeert, ook de brede selectie is van invloed. Een aantal dragende krachten was niet inzetbaar, maar dit werd moeiteloos opgevangen binnen de groep. Met name aan de achterhoede moest er gesleuteld worden. Steef Loopstra, met recht tot de man van de wedstrijd gekozen, vormde samen met Frank ten Hoeve weer het centrum van de verdediging, geflankeerd door René Mellema en Raoul Dijkstra. Met daarvoor A-junior Mark Jager, die wederom een basisplaats kreeg. Minno van der Werff: “Maar ook nu winnen we, hebben we drie wedstrijden op rij de nul gehouden.” De Feansters hebben het minste aantal tegengoals. “Dat zegt wel dat het achterin goed staat.”

De gasten gingen furieus van start. In een hoog tempo werd druk gezet, waardoor de thuisclub niet in haar spel kwam. Dat duurde een klein kwartiertje. Het eerste gevaarlijke moment aan Feanster zijde kwam van Erwin Tabak, maar zijn inzet werd door een verdediger van de lijn gehaald. Maar twee minuten was het wel raak. De rappe Tabak ontfutselde een verdediger de bal en uit zijn voorzet schoot clubtopscorer Jens Hamstra feilloos raak, zijn tiende dit seizoen (1-0). Bij de gasten kwam het gevaar vooral van Sean de Ruiter.

Tweede helft  

Na de rust opnieuw een sterk offensief van FC Wolvega, dat de stevige wind in de rug had. David Deems kreeg een voorzet van Sean de Ruiter niet onder controle, terwijl een schot van Léon Pereboom maar net voorlangs ging. Joran Vrind kopte in kansrijke positie over: de gelijkmaker leek in de maak. Die kwam echter niet.

Tegenover de aanvalsdrift van de bezoekers probeerden de Feansters het via de counter. Met lange ballen werd geprobeerd de snelle vleugelspitsen Edwin Notebomer en Erwin Tabak te bereiken. Dat leek succes te hebben toen Erwin Tabak uit een moeilijke hoek – zo scoorde hij op identieke wijze in de heenwedstrijd – zijn schot gestopt zag door Dani Grevelink. Een schot van Lieuwe Oosterling – pas twee minuten in het veld – werd uit de hoek geranseld door ’t Fean ’58 doelman Hessel Huisman. Het slotoffensief was voor de gasten, maar zij gingen te gehaast te werk, waardoor er in de stand geen verandering meer kwam. Een mooie overwinning voor de Feansters. “Maar het was niet verdiend, met de drie punten hebben we te veel gekregen”, erkende ook Minno van der Werff eerlijk. “Wel weer drie punten. We zien wel waar het eindigt.”

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button