HoofdnieuwsRegionaalSport

ZwemCentrum Kollum is 1e van Nederland!

KOLLUM – ZwemCentrum Kollum is door de Nederlanders verkozen tot Zwembad van het jaar 2012. Daarmee mag het ZwemCentrum zich een jaar lang beste van Nederland noemen. De gouden Award van Zwembad van het jaar verkiezing 2012 werd woensdag 28 november  uitgereikt aan Michel Vaatstra tijdens de Recreatie Vakbeurs in Gorinchem. De 2e en 3e plaats gingen naar De Wel in Nieuwkoop en zwembad Tijenraam te Raalte. Wethouder Boerema, die onlangs nog mee deed aan 1 van de creativiteiten , Aquaspinning in de grachten van Kollum, bracht persoonlijk namens de gemeente de felicitaties over met dit prachtige behaalde succes.

De benoeming tot zwembad van het jaar  is een kroon op de inzet van al onze medewerkers zegt mede ondernemer Michel Vaatstra. Echt fantastisch dat we deze titel uitgereikt krijgen in het jaar dat we ons concept uitbouwen naar 2 nieuwe baden in Zuidhorn en Dalfsen. Het laat maar weer eens zien dat kleinschalig niet meteen slechter hoeft betekenen. Het Zwembad van 14 x 6 meter in Kollum ontvangt jaarlijks maar liefst 130.000 bezoekers. Met een modern lesconcept en individuele aandacht voor elke leerling wordt onderscheid gemaakt ten opzichte van de klassieke methodes.

Elk zwembad is uniek

Elke zwembad is uniek. Maar wat maakt een zwembad nou het Zwembad van het jaar? Is dat de prijs/kwaliteit verhouding, de gezelligheid, de klantvriendelijkheid, de gastvrijheid voor verenigingen of de  hygiëne ? Iedereen is in de gelegenheid gesteld om op zijn of haar favoriete zwembad te stemmen. Zowel het publiek als de vakjury bepalen welke zwembaden in de prijzen vallen.

Juist in tijden van bezuinigingen, waarbij gemeentes overwegen moeten om hun zwembad te sluiten omdat er elk jaar geld bij moet, is de opzet van ZwemConcept uniek. Door onze aanpak wordt de kwaliteit en de efficiency van het bad verhoogt. Hierdoor ontstaat een gezondere kosten-baten situatie. Gemeentes willen graag voldoen aan de verantwoordelijkheid van het bieden van zwemonderwijs maar af van de zorgen van financiële tegenvallers. Hiervoor bieden wij de perfecte oplossing, ZwemCentrum Kollum is een schoolvoorbeeld waar dit is gelukt.

Dat dit meerdere gemeentes aanspreekt blijkt wel uit de groei die de ondernemers meemaken. Begin 2013 zullen baden in Zuidhorn en Dalfsen de deuren openen met het ZwemConcept. Maar laat  Vaatstra  meteen weten ‘we willen groter worden en tegelijk klein blijven’. Wat ik daarmee bedoel is dat we niet de fout willen maken dat de individuele aandacht op de achtergrond gaat raken. Daarom investeren we continu in goede medewerkers die ons concept met hart en ziel kunnen uitdragen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button