HoofdnieuwsRegionaalSport

Zwemclub PWC pakt tweemaal zilver op FWK

HEERENVEEN – Het afgelopen weekeinde was het bad van Sportstad Heerenveen het strijdtoneel van de Friese Winterkampioenschappen. Zwemclub PWC uit Buitenpost/Kollum en omstreken bracht zes zwemmers aan de start die zich het afgelopen kalenderjaar hadden gekwalificeerd middels het zwemmen van een limiet. Van het zestal wisten Ellen Jager en Rutger Hoving beide het zilver te pakken op de 200 meter vlinderslag. Een geweldige prestatie op dit bijzonder zware nummer.

Naast deze 2e stek scoorde Ellen, zij stond maar liefst 4 keer op het startblok, een 13e plaats op de 200 meter rug, een 6e eindtijd op de 100 meter vlinder, dit in een nieuw persoonlijk en clubrecord, en een 10e plek op de 200 meter wisselslag. Rutger, hij startte driemaal op het kampioenenbal, pakte een 11e plaats op de 100 meter vrij, persoonlijk record, en werd 8e op de 200 meter wisselslag.

De clubrecords van Rutger en Ellen waren beide een verbetering van een eigen beste tijd. Naast de 2 podiumzwemmers bracht de zwemclub Jeroen Tijsma,  Allysha vd Veer, Bouke vd Zaag en Hessel Bierma in stelling. Schoolslagspecialist Tijsma werd 5e op de 100 meter school, 4e op de 200 meter school en 7e op de 200 meter wisselslag. Vrije slag man Bouke vd Zaag pakte een 5e plek op de 100 meter vrij en wist met een 6e plaats op de 200 meter vrij zijn eigen persoonlijk record en en het PWC clubrecord aan te scherpen. Hessel Bierma finishte op een keurige 9e stek op de 100 meter school.  Debutante Allysha vd Veer zwom zowel de 100 als de 200 meter schoolslag. De 100 meter leverde haar een prima 9e plaats op in een nieuw persoonlijk record en op de 200 meter tikte ze aan in 7e positie; een geweldig debuut voor dit aanstormende talent. Naast club en persoonlijke records wisten de zwemmers ook vele soms hele oude jaargangrecords uit de boeken te zwemmen.

Foto: Jolanda Ludema

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button