HoofdnieuwsRegionaal

“Red De Sionsberg” vreest voor ramp voor Noord Oost Friesland

NOORDOOSTFRIESLAND – Omdat verdere afbraak van De Sionsberg, de grootste werkgever in Noord Oost Friesland, een ramp zal betekenen voor de regio, heeft “Red De Sionsberg” een zeer dringend beroep gedaan op de hoofddirectie van verzekeraar Achmea.

Begin augustus deed “Red de Sionsberg” reeds een dringend beroep op zorgverzekeraar De Friesland, aan Mw Monissen, helaas zonder resultaat.  Ook werd reeds in mei contact gezocht met het hoofdkantoor van Achmea om verdere afbraak van De Sionsberg te voorkomen. Zoals wellicht bekend fuseerden De Friesland en Achmea op 1 mei 2012. Tot nu toe heeft Achmea het verzoek van “Red De Sionsberg” afgedaan met de opmerking dat  zorgverzekeraar De Friesland hiervoor verantwoordelijk is.“Red De Sionsberg” is van mening dat Achmea wel degelijk in staat is om haar invloed aan te wenden voor het behoud van De Sionsberg. Zowel aan Mw. Monissen van De Friesland-Achmea als aan de interim manager J.Wagenaar van De Sionsberg als ook aan de Gezondheidsinspectie IGZ, werden reeds eerder brieven gestuurd waarin dringend werd opgeroepen om het plan van de geboortezorg, dat in mei gepresenteerd is door het bestuur van De Sionsberg, te accepteren.

Hierdoor wordt de kwaliteit en de toekomstbestendigheid van de geboortezorg gegarandeerd. Vrouwen kunnen dan veilig thuis blijven bevallen en het is van het grootste belang voor het voortbestaan van De Sionsberg. Bovendien ziet dit plan er financieel niet ongunstig uit. Dit plan werd ten onrechte door De Friesland verworpen.

“Red De Sionsberg” heeft dus nogmaals middels een brief een zeer dringend beroep op de hoofddirectie van de verzekeraar Achmea gedaan om steun te geven aan het geboortezorg plan van De Sionsberg.

Verder heeft “Red De Sionsberg” onlangs ook nog een zeer dringende oproep gedaan aan de Raad van Bestuur van Nij Smellinghe, dhr Littooy, om zijn invloed aan te wenden om de geboortezorg en de kinderverpleegafdeling voor De Sionsberg te behouden. Hoewel De Raad van Bestuur van Nij Smellinghe in april van dit jaar nog in het Friesch Dagblad liet weten dat Noord-Oost Friesland een goede ziekenhuis voorziening verdient, lijkt het nu de kant op te gaan van een volledige afbraak van het ziekenhuis met alle negatieve gevolgen van dien.

Deze week heeft ”Red De Sionsberg overleg gehad met burgemeester Waanders van Dongeradeel. De actiegroep “Red De Sionsberg” heeft nog enige hoop dat de uitslag van het feitenonderzoek over de handel en wandel van De Friesland en de Gezondheisinspectie, zoals dit nu door de gemeente Dongeradeel wordt uitgevoerd, een gunstige wending zou kunnen geven aan het voortbestaan van de geboortezorg en de kinderverpleegafdeling in De Sionsberg. Mogelijk komen ook het hoofdbestuur van Achmea en de Raad van Bestuur van Nij Smellinghe, dhr Littooy,  tot de conclusie dat het voorgestelde plan voor de geboortezorg van De Sionsberg  en de verloskundigen van de regio, geaccepteerd kan en moet worden. Bovendien, de stem van 22.125 petitieondertekenaars uit Noord-Oost Friesland kan toch niet vergeefs klinken? De mening van de inwoners van de regio kunnen IGZ, De Friesland, Achmea en Nij Smellinghe toch niet negeren? De actiegroep acht de kans groot dat vele verzekerden uit de regio zich zullen afkeren van De Friesland-Achmea indien verdere afbraak van De Sionsberg plaatsvindt.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button