Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

1.000ste bevalling van 2015 in Nij Smellinghe

DRACHTEN – Een feestelijke gebeurtenis in het Drachtster ziekenhuis Nij Smellinghe: vandaag vond de 1.000ste bevalling van 2015 plaats! Om 11.38 uur werd Lieke van der Schaaf geboren. Lieke is de dochter van Wiebe Jan en Geja van der Schaaf. Moeder en kind maken het goed.

Deze bijzondere gebeurtenis ging niet zomaar voorbij. De baby kreeg een knuffelbeer met een Nij Smellinghe shirt aan. De kersverse ouders van de baby kregen een bos bloemen.

Vernieuwingen in het afgelopen jaar

De medewerkers van de afdeling Kraam/ Verloskunde hebben de afgelopen jaren hard gewerkt aan een aantal vernieuwingen. Een voorbeeld hiervan is thuismonitoring ; de mogelijkheid om in plaats van met een ziekenhuisopname, op afstand de conditie van de baby te monitoren. Andere voorbeelden zijn de gezinskamers, couveusesuites en de mogelijkheid om een natuurlijke sectio te ondergaan. Dit houdt in dat de moeder het kind tijdens een keizersnede geboren kan zien worden en dat het kindje daarna meteen bij de moeder kan blijven. Dit vroege contact verbetert de ontwikkeling van de band tussen moeder en kind.

Ontwikkelingen voor 2016

Ook voor 2016 staan al heel wat ontwikkelingen gepland. Zo heeft Nij Smellinghe een hoge ambitie om de moeder-kind zorg verder te ontwikkelen.  Daarnaast zal in april 2016 weer een grote kraammarkt georganiseerd worden en zijn er vergevorderde  plannen voor het realiseren van twee gezinskamers plus. In deze kamers kunnen moeders en baby’s die allebei extra zorg nodig hebben. samen verblijven.

In 2013 waren er in totaal 986 bevalling in Nij Smellinghe en in 2014 vond voor het eerst de 1.000ste bevalling plaats. 2015 is dus het tweede jaar op rij waarin de 1.000ste bevalling plaatsvindt.

Op de foto zie je van links naar rechts: Alwin Brouwer (kinderarts) , Wiebe Jan van der Schaaf, Mariese Peetam (verpleegkundige), Geja Posthumus, Rika Braaksma (verpleegkundige) en Harold Mous (gynaecoloog).

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button