HoofdnieuwsRegionaal

17 maart: audities Salomon Levy in De Westereen

DE WESTEREEN/KOLLUM – In de historische muziektheater-voorstelling Salomon – Het Kollumer Oproer is er ook een rol voor een jonge Salomon Levy. Voor deze rol van ‘lytse Salomon’ konden jongens tussen de 10 en 14 jaar zich de afgelopen tijd aanmelden. In totaal 19 jongens uit deze regio hebben zich hiervoor aangemeld. De audities zijn op zondag 17 maart, de sterfdag van Salomon Levy, in De Westereen. In dit dorp woonde Salomon Levy totdat hij op 17 maart 1798 in Leeuwarden werd onthoofd.

De voorstelling speelt op 4, 5, 6, 7 & 8 juli op het Maartensplein in Kollum. Om het voor de jonge spelers niet te zwaar te maken, worden er zondag 3 jongens geselecteerd. Zo kunnen zij afwisselend voorstellingen spelen. De audities vinden plaats vanaf 15 uur in het Badhûs aan de Sportloane 2b in De Westereen. De kandidaten worden welkom geheten door Syb van der Ploeg, die in de voorstelling de hoofdrol van Salomon Levy speelt, en hebben na afloop een Meet & Greet met Syb.

 Programma 17 maart 2019

15:00                    Inloop

15:15                    Welkomstwoord door Syb van der Ploeg en Erie Dam (voorzitter Stichting Kollumer Oproer).

Uitleg over Salomon Het Kollumer Oproer en Salomon Levy in het bijzonder. De jonge Salomon, een joodse jongen, had te maken met discriminatie en pesten. Het laatste Salomon Journaal zal worden getoond.

15:30                    Syb zingt onder begeleiding van Peter een aantal liederen.

15:45                    Auditieronde van de 19 belangstellenden voor de rol van (1 van de 3) kleine Salomon Levy’s. Eén voor één zingen ze het lied van Ciske de Rat onder begeleiding van Syb.

16:30                    Pauze

16:45                    De drie rollen worden verdeeld.

17:00                    Meet & Greet. De deelnemers kunnen op de foto met Syb.

17:15                    De drie Salomon Levy’s vertrekken met Syb, Erie en filmploeg naar de Salomon Levystraat in De Westereen. Hier worden opnames gemaakt.

Het programma is bedacht en opgezet samen met Doarpsbelang De Westereen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button