17e Biddle Survivalrun groot succes

Geplaatst op 12 maart 2018 om 06:51 | In de categorie: ,

KOOTSTERTILLE – De 17e editie van de Biddle Survivalrun werd zondagochtend 11 maart geopend door wethouder Jouke Spoelstra. “Achtkarspelen is een echte sportgemeente, de survivalrun in Kootstertille is qua sport één van de kroonjuwelen” Meer dan 1500 deelnemers gingen de strijd aan tegen de elementen.

Dit jaar is er wederom een prachtig parcours opgebouwd met uitdagende hindernissen. Ondanks dat er af en toe een spatje regen viel waren de weersomstandigheden goed. Een enorm verschil met vorige week, toen er op sommige plaatsen nog geschaatst werd!

Als eerste was de jeugd in de categorie JSR-D aan de beurt. Deze categorie is er sinds vorig jaar en bestaat uit 8-9 jarigen die een parcours van 4 kilometer moeten afleggen. Daarna startten de wedstrijd categorieën JSR -A, JSR-B en JSR-C. Clubtopper Jarno Visser (JSR-B) was als eerste weer bij de finish om de ‘Bel van Minne’ te luiden. Dit was in een tijd van 36 minuten! Jarno had zelfs nog energie over, want ook bij de recreanten 8km licht wist hij eerste te worden in een tijd van 51 minuten! De snelste dame bij de jeugd was ook een clubtopper namelijk Gelien Reiding (JSR-B). Zij was er in een tijd van 46 minuten.

Vanaf 10:18 uur werden de volwassen wedstrijd categorieën losgelaten op het parcours.  Als eerste  de categorie MSR (Middellange Survival Run). Voor deelnemers aan dit parcours was het 11 kilometer afzien door swingovers, apenhangen en netten.
Daarna startte de KSR (Korte Survival Run). Deze groep moest een parcours van 8 kilometer overwinnen. Door beide categorieën zijn snelle tijden neergezet.
Naast de wedstrijdcategorieën zijn er ook nog veel recreanten die op eigen niveau  parcours van 11, 8 en 5 km hebben afgelegd.

Voor de toeschouwers was er dit jaar ook veel te beleven. Naast het aanmoedigen van de deelnemers was er op het start- en finishterrein grote tent ingericht. Tillehûs Horeca verzorgde hier de catering en ook waren de deelnemers via een live stream te volgen. Zanger Johan Timersma maakte de gezelligheid helemaal af door diverse hits ten gehore te brengen.

De organisatie is zeer tevreden over het verloop van het evenement. De vele vrijwilligers hebben ook deze editie weer tot een groot succes gemaakt.

Eigen Foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *