Sport

Snelle tijden bij 17e editie van Kollumerkatloop

KOLLUM – Donderdagavond 26 april was het weer zover: de jaarlijkse editie van de Kollumerkatloop ging van start. Elk jaar wordt een goed doel gekoppeld aan de Kollumerkatloop. Dit jaar is dat Spieren voor Spieren.

Dit jaar konden de deelnemers en toeschouwers bij een koele temperatuur maar in de zon genieten van de gezelligste loop van Noord Oost Friesland. De lage temperatuur was ideaal voor de lopers want het leverde snelle tijden op. Het publiek was massaal toegestroomd om de deelnemers aan te moedigen. Zoals gewoonlijk werd begonnen met de scholierenloop. Voor de start was er eerst een gezamenlijke warming-up onder begeleiding van Rody Holsboer van Perfect-fit. Zowel de jongens als de meisjes streden voor een individueel klassement en tevens voor de eer van hun school. Totaal zijn ruim 100 scholieren aan de start verschenen. Jan Kooistra van SV Friesland heeft de lopers begeleid als speaker en de prijzen uitgereikt. Het werd een spannende strijd. Bij de scholen ging de hoogste eer bij de jongens naar de Prof. Casimirschool (Prins Bernhard school tweede, De wegwijzer derde). Bij de meisjes was de Prins Bernhard school het snelste (De Wegwijzer tweede, Prof. Casimirschool derde). In het individuele klassement van de Jongens was Lieuwe Douma van de Wegwijzer de snelste gevolgd door Julian Huizenga van de Prins Bernhardschool. Tjalle de Wit (Prof. Casimirschool) en Martijn Zuidersma (de Wegwijzer) waren gezamenlijk derde. Bij de meisjes was Ilse Kuipens (de Wegwijzer) de snelste gevolgd door Marrit van Dekken en Iris Huizenga (Prins Bernhardschool). Alle winnaars zijn in het zonnetje gezet met een heuse kampioensbeker. Alle lopers aan de scholierenloop konden na afloop een ijsje halen bij de Pruttelpot (welke kosteloos beschikbaar zijn gesteld). Verder konden de kinderen nog een mooie bidon meenemen van de Regiobank (beschikbaar gesteld door Stellema Verzekeringen).

Na een korte rustpauze was het om 19.30 uur de beurt aan de wedstrijdlopers en recreanten. De wedstrijdleiding was ook hierbij in handen van Jan Kooistra. Het parkoers ging weer via de Voorstraat naar het mooie buitengebied ten oosten van Kollum. De kortste afstand (6,4 KM) liep terug via de Goudberg en de lopers van de lange afstand (13,8 KM) gingen zelfs door het dorp Burum. Er zijn totaal 219 lopers aan de start verschenen. De leeftijden liepen uiteen van 12 jaar tot 77 jaar.  Na de gezamenlijke start was het Geale Simon Postma uit Kollum die als snelste vertrok en zich ook niet meer liet inhalen.  Hij kwam op de korte afstand als allereerste weer over de finish. Zijn tijd was met 23,23 minuten supersnel.  Hij werd gevolgd door Reinier Hitzert uit Hurdegarijp  (24.03) en Jacob van der Meulen uit Groningen  (24.33). Bij de vrouwen was Tracy van der Ploeg uit Damwoude de snelste met een supersnelle tijd van 31.57. Ze werd gevolgd door Johanna de Boer uit de Triemen (33.10) en Sandra Klaver uit Kollum (33.35).

Op de lange afstand was Hagos Berhane uit Burgum de snelste bij de heren met supersnelle tijd van 49.40. Hij werd op respectabele afstand gevolgd door Foppe van der Heide uit Drachten (51.44 ) en Willem de Haan uit Garyp (53.00). Bij de vrouwen was er op de lange afstand succes voor Hinke Schokker uit Eastermar (56.14) gevolgd door Sonja Grit uit Jannum  (1.07.45) en Marike Schokker (1.09.47) uit Oudwoude.

Aan het einde van de avond kon de organisatie (Rotaryclub Lauwersland)  terugkijken op een bijzonder geslaagde 17-de editie van de Kollumerkatloop. Daarbij zijn ze veel dank verschuldigd aan de sponsoren en een heleboel vrijwilligers die de dag mee mogelijk hebben gemaakt .

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button