HoofdnieuwsRegionaal

19-Jarige Westereender krijgt gebiedsverbod

DE WESTEREEN – Burgemeester Heldoorn van de gemeente Dantumadiel heeft besloten een gebiedsverbod op te leggen aan een 19-jarige inwoner uit De Westereen. Aanleiding daarvoor was dat de man al meerdere malen betrokken is geweest bij ernstige overlastincidenten in en rondom verschillende locaties in het dorp.

Tijdens een controle van de politie in de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 juli werden een tweetal mannen uit De Westereen aangehouden voor het opgeven van een valse identiteit en het in bezit hebben van drugs. De 19-jarige man probeerde deze aanhoudingen te beletten en hij werd hiervoor aangehouden. Burgemeester Heldoorn: “De maat is vol, dit gedrag kan ik niet toestaan. Daarom is het helaas zover dat ik heb moeten optreden tegen deze overlastgever”.

De betreffende man mag zich tot en met 20 augustus 2015 niet begeven in en rondom een aantal specifiek aangewezen gebieden in De Westereen. Dit zijn de gebieden waar hij meerdere malen overlast heeft veroorzaakt.

Op basis van de Gemeentewet is de burgemeester, bij ernstige vrees voor verstoring van de openbare orde, bevoegd om aan personen een gebiedsverbod op te leggen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button