HoofdnieuwsRegionaalSport

35 jarige Jubileumcross in Kollum geopend door burgemeester Bilker

KOLLUM – Op zaterdag 1 augustus vierde de NAC haar 35 jarig jubileum met een geweldige cross. Onder mooie zonnige en stoffige omstandigheden opende de burgemeester Bearn Bilker  de eerste wedstrijd. De gevechten op de baan waren net zo hard als de baan zelf. De organisatie mag trots zijn op een mooie en respectvolle wedstrijd.

De wedstrijd stond daarnaast ook in het teken van het Nederlands Kampioenschap Vrije Standaard klasse. Het massaal aanwezige publiek zag lokale held Franke Kooistra uit Opeinde de winst opeisen. Na een harde strijd was hij de eerste die de zwart/wit geblokte vlag zag.

Bij de Formule 2 Junioren won Klaas Jan Visser uit Kollumerzwaag deze jubileumwedstrijd voor Sander Goos uit Schoorl. Otto de Wilde uit Burgum was de hele dag al snel bij de standaard junioren en verzilverde ook de winst in de finale. Groninger Jacob Kuil was de hele dag al oppermachtig in de sprinterklasse. Hij pakte ook in de finale overtuigend de eerste plek en gaf deze niet meer uit handen. Patrick Hoexum pakte bij de kevers de eerste plek voor de erg sterk rijdende Sytze Bergsma uit Koostertille die veel pech had deze dag. Nieuwkomer Ricardo Niele reed voor de eerste keer in deze klasse in Kollum. Sjoerd Kranenburg moest ver reizen om te racen in Kollum. De coureur uit Papekop (Utrecht) zorgde ervoor dat het de rit waard was door te winnen in de Stockcar F2 klasse. Toon Schut werd 2e en Barry Bauer uit Zoetermeer 3e.

In de standaardklasse was Peter Haagsma de sterkste in een spectaculaire standaardfinale. Pieter van der Iest uit Harkema wist in de laatste bocht van de wedstrijd de Stockcar F1 te winnen na een aanvaring met Edwin Ploeg uit Roden.

 

Meer uitslagen op www.nac-autocross.nl

Meer foto`s op www.RaRaRacing.nl

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button