HoofdnieuwsRegionaalSport

40 jaar Maartenruiters

KOLLUM – Zaterdag 13 Juni 2015 viert PSV De Maartenruiters haar 40 jarig bestaan. Van 10:30 – 16:00 uur zijn er o.a. mooie shows te zien, kunt u rondwandelen op de markt en kunnen de kinderen ponyritjes maken. Iedereen is welkom bij de Jumaweg 5 in Kollum.  Kom naar het dagprogramma met mooie shows en een gezellige markt. De dag wordt afgesloten met een feestavond met live muziek voor leden, vrijwilligers en oudleden.

PSV De Maartenruiters uit Kollum bestaat dit jaar 40 jaar.  De vereniging is trots op haar accommodatie en organisatie, wat nooit tot stand was gekomen zonder vrijwilligers.

In 1974 is de vereniging opgericht door Miep van Akkeren, Geert Bos en Han Ree onder de naam Paard-ponyrijvereniging Kollumerland. De eerste 15 leden kregen les in een buitenbak bij Oostenstein in Kollum. Met heel veel plezier leerden de leden hier paardrijden. In 1977 werd er besloten om de naam te veranderen in De Maartenruiters, afgeleid van Sint Maarten. De naam kenmerkt de laagdrempeligheid van de vereniging. In 1984 werd de eerste binnenbak van De Maartenruiters geopend in de loods van Spijkerman (achter de supermarkten in Kollum). In die periode gaf de vereniging naast gewone paardrijlessen ook voltigelessen en lessen aan mensen met een  verstandelijke beperking, waarvoor de Rabobank destijds een geschikt  paard schonk.

Toen de vereniging niet meer terecht kon in de loods van Spijkerman moesten De Maartenruiters verhuizen. Het toenmalig bestuur met voorzitter Sietske Meirink vatte het plan op om een eigen manegehal te bouwen. Met financiële hulp van de gemeente Kollumerland en met veel hulp van vrijwilligers en (bouw)bedrijven uit de omgeving werd in 1991 de huidige manege aan de Jumaweg geopend. Al meer dan 20 jaar geniet paardrijdend Kollum en omstreken van deze accommodatie waar al veel kinderen hebben leren paardrijden op de eigen paarden en pony’s van de vereniging. Daarnaast maken de wedstrijdruiters en menners graag gebruik van de binnenbak. Zowel de menners als de dressuur- en springruiters zorgen voor goede resultaten op regionale en nationale wedstrijden.

Voorzitter Jolanda Reitsma: “Die resultaten waren er nooit geweest zonder alle vrijwilligers die zich door de jaren heen hebben ingezet voor onze vereniging. Niet voor niets staat er nog steeds een mooie accommodatie, hebben we 10 eigen paarden en pony’s en kan en mag iedereen bij onze gezellige vereniging paardrijden. Lof voor al die mensen die dit belangeloos mogelijk maken en hebben gemaakt.”

Alle inwoners van Kollum en omgeving zijn uitgenodigd uit om zaterdag 13 juni het 40-jarig jubileum te vieren aan de Jumaweg 5 in Kollum. De opening is om 10:30 uur. Tot 16:00 zullen er verschillende shows te zien zijn van bijna alle disciplines van de paardensport waaronder het team van Nederlands kampioen dressuur Harmina Holwerda uit Kollum en een eindshow door Nederlands kampioen mennen Klaas de Haan uit Jouswier. Daarnaast is er een gezellige markt en kunnen de kinderen o.a. ponyritjes maken. ’s Avonds is er een feestavond met live muziek die om 20.00 uur begint. Alle (oud-) leden en (oud-)vrijwilligers zijn welkom om op de deze avond herinneringen  op te halen.

Programma Maartenruiters 13 juni 2015

10.30 uur                         Opening en parade manege paarden en pony’s

11.00 uur                         Kür op muziek door Harmina Holwerda met Petrus

11.30 uur                         Marathon van de menners

12.15 uur                         Voltige show Stal Homan uit Winsum

12.45 uur                         Team Harmina Holwerda

13.15 uur                         Special act van de selectiedag

13.45 uur                         SGW en springen

14.30 uur                         Voltige show Stal Homan uit Winsum

15.00 uur                         Achttal van De Maartenruiters

15.30 uur                         Afsluitende act Klaas de Haan

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button