RegionaalSport

4x goud, 1x zilver en 1x brons voor SVK

KOLLUM – Zaterdag 8 april was de tweede plaatsingswedstrijd in Kollum. De vrijdagavond zijn alle toestellen door een klein groepje vrijwilligers klaargezet. Dit was een hele opgave. Hard werken wordt gelukkig beloond, want svk nam zaterdag maar liefst 6 prijzen mee naar huis. In de eerste wedstrijd werd er geturnd door Marije Scherjon en Sofia Gommers in de categorie pupil 1 d1. Beide meiden lieten progressie zien tijdens de wedstrijd. Ze draaiden overtuigende oefeningen en domineerden dan ook het podiumschavot. De bronzen medaille was voor Marije en de gouden voor Sofia. In de andere baan kwamen Noa van Houten, Jieldou de Vries en Anniek IJtsma in actie bij de pupillen 2 d1. Anniek Ijtsma versloeg wederom al haar concurrenten en pakte het goud. Noa belandde net naast het podium op een knappe 4e plaats. Ook Jieldou heeft een goede wedstrijd gedraaid en vooruitgang geboekt.

In wedstrijd 2 was het de beurt aan Kim Venema jeugd 2 niveau H en Jenny Merkus junior G. Jenny heeft op drie toestellen erg goed gepresteerd. Helaas heeft ze op de balk punten laten liggen. Voor Kim was het een topdag, want ze behaalde het hoogsthaalbare, namelijk de 1e plaats.

In wedstrijd 3 kwamen er maar liefst vier turnsters uit in hetzelfde niveau. Dit waren Libbrich Klaver, Alette Machiela, Esther Ijtsma en Jeanet Zijlstra. Libbrich turnde een stabiele wedstrijd en maakte geen fouten. Een echte allrounder. Ze nam vandaag de gouden medaille mee naar huis. Alette liet punten liggen op de brug en dit kostte haar aardig wat punten. Desondanks behaalde ze een zeer knappe 2e plaats. Esther en Jeanet kwamen helaas naast het podium terecht. Ze hebben zich zeker verbeterd ten opzichte van de eerste wedstrijd.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button