HoofdnieuwsRegionaal

50 jaar Bakkerij A.J. van der Bijl

KOLLUM – In 1965 zijn Auke en Hannie van der Bijl aan de Voorstraat 88 te Kollum begonnen met een bakkerij van twintig vierkante meter. De bakkerij bestond uit een oven, die met briketten en hout gestookt werd. Er was één knecht waarmee Auke brood, koek en banket maakte.

In vijftig jaar tijd is er veel veranderd bij Bakkerij A.J. van der Bijl. Sieb en Meta hebben het bedrijf overgenomen en de derde generatie helpt al druk mee. De bakkerij heeft vele verbouwingen, uitbreidingen en moderniseringen ondergaan en er zijn vier winkels bijgekomen. Maar de traditionele producten als roggebrood, suikerbrood, oranjekoek en het grote assortiment  koek zijn gebleven.

Vanaf maandag 26 oktober t/m zaterdag 7 november vieren ze in al hun winkels feest met leuke activiteiten en scherpe aanbiedingen. Zo is er een speciale jubileumtas en koekblik ontwikkeld voor het 50 jarig jubileum, gaan ze opzoek naar “De bêste thûsbakker fan Noard-East Fryslân!” en is er voor de kinderen een kleurwedstrijd met prachtige prijzen. Daarnaast organiseren ze ook een openhuis.

Op zaterdag 31 oktober bent u van harte welkom in Dokkum en Surhuisterveen en op zaterdag 7 november in Kollum, Drogeham en Buitenpost. Op deze dagen kunt u van 9.00 uur t/m 15.00 uur een kijkje komen nemen in de winkel en de bakkerij en geven onze bakkers speciaal voor u leuke demonstraties en smakelijke proeverijen. 

Dus kom langs, proef, beleef en feest mee!

 

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button