HoofdnieuwsRegionaal

Blaast de Bazuin speelt Fries volkslied bij Heerenveen-Feyenoord

SURHUISTERVEEN – Een unicum bij Blaast de Bazuin. De brassband uit Surhuisterveen speelt op woensdag 4 februari het Fries volkslied in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Dat doet het muziekkorps voorafgaande aan de wedstrijd Heerenveen-Feyenoord, die die avond om 18.30 uur begint.
Nog nooit eerder trad Blaast de Bazuin op voor zo veel mensen. Naar verwachting zit het voetbalstadion in Heerenveen vol en dat betekent dat er ruim 26.000 mensen meezingen met de klanken van het muziekkorps van Surhuisterveen. ,,Geweldig, wat een eer’’, zegt voorzitter Reinder Hamersma.
Aanleiding voor het bijzondere optreden is het 115-jarig jubileum van Blaast de Bazuin. ,,Het is erg speciaal om dat op zo’n magnifieke plek te mogen vieren. De band met Friesland en met de inwoners van Friesland is groot. We kijken er erg naar uit.’’

Blaast de Bazuin is momenteel druk in training om het volkslied zo mooi mogelijk ten gehore te brengen. ,,Het hele korps is fanatiek aan het repeteren, van jong tot oud. Iedereen heeft er zin in.’’ Het Friese volkslied wordt op woensdagavond 4 februari vlak voor de aftrap gespeeld op het hoofdveld van het Abe Lenstrastadion. Dat is naar verwachting even voor half zeven.

Foto-onderschrift: Marianne Oegema en Reinder Hamersma van de jubilerende brassband Blaast de Bazuin kijken enthousiast vooruit naar Heerenveen-Feyenoord op 4 februari.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button