Sport

550 Deelnemers op Wrotrun Kollumerzwaag

KOLLUMERZWAAG – Op 27 april was het weer zo ver, de 12de editie van de Wrotrun in Kollumerzwaag. Elk jaar op Koningsdag wordt deze ‘Survival op z’n Fries’ georganiseerd, met als doel de leefbaarheid in Kollumerzwaag hoog te houden. De Wrotrun wordt gekenmerkt als een leuke, recreatieve survivalrun met een aantal keren een massastart. Twaalf jaar terug werd de eerste Wrotrun gehouden en er waren toen ongeveer 60 deelnemers, dat zijn er nu bijna tien keer zoveel.

Jelle Boerema heeft dit jaar het startschot afgegeven op de 7 meter hoge brug van steigerbuizen bij de start en finish. Dit jaar waren er voor het eerst twee verschillende afstanden van 7 en 9 kilometer. De eerste start was voor de wedstrijdlopers, de drie startgroepen daarna waren recreanten. In totaal hadden 550 mensen uit het hele land zich opgegeven om mee te doen met de Wrotrun.

Door het prachtige weer, grote groep vrijwilligers en enthousiaste deelnemers is het ook dit jaar weer een geslaagd evenement. Elk jaar is het weer een uitdaging om zoveel vrijwilligers bij elkaar te vinden en de organisatie is dan ook blij als dit weer lukt. De organisatie is dankbaar dat iedereen zich wil inzetten en meehelpen met dit evenement. Ook dankzij de sponsoren kan een evenement als dit plaatsvinden. De hoofdsponsor van de Wrotrun is Gommers Houtbouw uit Kollumerzwaag.

 

Top 3 heren:

1: Kerst Wind uit Oosterzee (00:46:51)

2: Berend Castelein uit Feanwalden (00:48:56)

3: Jarno Visser uit Kootstertille (00:49:13)

 

Top 3 dames:

1: Lisan Vries uit Noordbergum (00:57:49)

2: Nienke Schram uit Leeuwarden (01:14:01)

3: Sytske Sangers uit Stroobos (01:29:23)

 

De rest van de uitslagen staat op: www.wrotrun.nl.

Foto’s van Jantsje Wiersma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button