Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Dag van de Beroerte

DRACHTEN – Ziekenhuis Nij Smellinghe besteedt op dinsdag 12 mei 2015 aandacht aan de Europese Dag van de Beroerte. Van 14.00 tot 16.00 uur kunnen belangstellenden bij de informatiestand in de centrale hal (bij de hoofdingang van het ziekenhuis) terecht met al hun vragen rondom het CVA. Een diëtiste van het ziekenhuis verzorgt van 14.30 tot 15.00 uur een workshop over gezonde voeding. Aanwezigen kunnen hier vrijblijvend aan deelnemen.

De Europese Dag van de Beroerte

Hersenletsel.nl organiseert jaarlijks de Europese Dag van de Beroerte. Op deze dag wordt extra aandacht gevraagd voor het CVA (Cerebro Vasculair Accident). Een CVA is een hersenbloeding of herseninfarct en wordt ook wel beroerte genoemd. In Nederland treft een CVA ruim 100 mensen per dag, met vaak invaliditeit tot gevolg. Daarnaast is een CVA, met ongeveer 10.000 sterfgevallen per jaar, een van de meest levensbedreigende aandoening.

Meer aandacht voor het CVA

Het aantal stergevallen ten gevolge van een CVA ligt ruim 15 keer hoger dan het aantal verkeersslachtoffers. Met een aanpassing van de levensstijl wordt het risico op het krijgen van een hersenbloeding of herseninfarct sterk verminderd. Een CVA kan iedereen treffen en kan ernstige zichtbare en onzichtbare gevolgen hebben. Het leven van getroffenen en hun gezin veranderd hierdoor drastisch. Daarom is het belangrijk meer aandacht te hebben voor het voorkomen en herkennen van een CVA. De Europese Dag van de Beroerte levert hieraan een bijdrage. Meer informatie over de Dag van de Beroerte en een overzicht van deelnemende zorginstellingen zijn te vinden op www.dagvandeberoerte.nl.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button