Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

70.000 euro subsidie voor Sportdorp Stynsgea

AUGUSTINUSGA – Het sportproject ‘Sportdorp Stynsgea: vitale kernen en buurten’ heeft een subsidie van 70.000 euro toegekend gekregen van ZonMw. ‘Een geweldige opsteker voor een klein dorp als Augustinusga’ zegt projectleidster Trees Fokkinga van Sportvereniging ASC ’75.

Alle verenigingen in Augustinusga sloegen vorig jaar de handen ineen om Sportdorp te worden. Sportdorp Stynsgea streeft er naar om naast de bestaande verenigingsactiviteiten, nieuwe nog niet in het dorp aanwezige takken van sport, spel en beweging te introduceren. Hiermee hoopt men dat meer mensen in het dorp betrokken worden bij een vereniging. Door Sportdorp worden accommodaties efficiënter benut en worden dorpsinwoners actiever. Dorpsinwoners hebben meer sociale contacten en de vereenzaming neemt af. De leefbaarheid in het dorp en het welzijn van haar inwoners wordt hierdoor verbeterd, zodat de duurzaamheid van Stynsgea gewaarborgd blijft.

Binnen de ZonMw-commissie Sportimpuls zijn 364 subsidieaanvragen ingediend, met een totaalbedrag van ruim 28 miljoen euro. Dit overtreft het beschikbare budget van 9 miljoen ruimschoots. Zes Friese sportprojecten hebben een subsidie gekregen waarvan één in de gemeente Achtkarspelen: Sportdorp Stynsgea.

Alle subsidieaanvragen zijn beoordeeld op de relevantie voor de Sportimpuls en op de kwaliteit van de subsidieaanvraag. De subsidieaanvraag ‘Sportdorp Stynsgea’ werd beoordeeld als zeer relevant en de kwaliteit was zeer goed.

Samenwerking staat centraal binnen het Sportdorp Stynsgea. Sport Fryslân en de gemeente Achtkarspelen zijn nauw betrokken bij de uitwerking van het plan. Ook Kearn ouderenwerk en welzijn, Fysiopraktijk W.K. van Kasteel, Huisartsenpraktijk Homear, Thuiszorg de Friese Wouden en  Stichting Woningbouw Achtkarspelen hebben een belangrijke rol binnen het project.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button