Buiten regioRegionaal

Wethouder Jouke Spoelstra tweede kandidaat Feanster Maestro

SURHUISTERVEEN Wethouder Jouke Spoelstra van Achtkarspelen is de tweede kandidaat voor Feanster Maestro. De jongste wethouder van Fryslân (27) kruist op 18 november de degens in Brasserie Kolkzicht te Surhuisterveen. Op de bok treft hij onder meer voorzitter Gerard Veenstra van voetbalvereniging ’t Fean ’58. Het is de tweede maal dat Feanster Maestro wordt georganiseerd. Vorig jaar bleek het evenement met brassband Blaast de Bazuin een groot succes. Ook nu zijn op voorhand de reacties al uitermate enthousiast.
Wethouder Jouke Spoelstra kijkt enthousiast vooruit naar Feanster Maestro. ,,Vorig jaar ben ik wezen kijken. Een evenement met een mooie opzet’’, vertelt hij. Spoelstra is niet onbekend met muziek. In zijn jongere jaren speelde hij namelijk blokfluit, cornet en euphonium. ,,Maar’’, zo erkent hij, ,,sommigen noemden mij a-muzikaal.’’
Het lokaal waar we muziekles kregen keek uit op het voetbalveld. En ja, de voetballende vriendjes lonkten voor de jonge Jouke. Een muzikale carrière lag daarom niet in het verschiet, maar muzikale genen zijn er wel. Heit Auke speelde jaren trombone en oom Anne is al veel decennia bastrombonist. Tante Dineke dirigeert en zo zal Spoelstra in de komende weken zijn oor vast bij de familie te luisteren leggen.

Jouke Spoelstra houdt van muziek met energie. ,,Er moet power in zitten. Ik hou van filmmuziek.’’ Die muziek hoorde hij onder meer in het verleden op het Spavo Spring Concert in Surhuisterveen. Fanatiek kijkt hij uit naar Feanster Maestro. ,,Hoe meer mensen zeggen dat ik het absoluut niet kan, hoe meer ik mijn best doe. Ik zal mijn muziekstuk vaak beluisteren en zal er gevoel in leggen.’’ Een ‘makje’ zal het echter niet worden, blikt Spoelstra vooruit. ,,Zelfs de politiek in Achtkarspelen zal gemakkelijker te dirigeren zijn dan zo’n muziekstuk met een brassband in een afgeladen zaal’’, knipoogt hij met een kwinkslag.
Feanster Maestro vangt op vrijdagavond 18 november om 20.00 uur aan in Kolkzicht. Kaarten zijn vanaf 1 november verkrijgbaar bij Brasserie Kolkzicht en Pool Hifi Video Center. Beide zijn gevestigd in Surhuisterveen.

 

Wethouder Jouke Spoelstra ontvangt ‘zijn’ muziekstuk uit handen van medeorganisator Line Atsma van brassband Blaast de Bazuin.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button